AYGÜL KONAR

SGK Keşan İlçe Müdürü Ali Kaçmaz’ın da hazır bulunduğu ziyaret, dün saat 16.00 sularında gerçekleşti.

Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı ve Genel Sekreter Erdem Başak’ın ev sahipliğindeki ziyaretin gündemi 31 Ağustos 2021 tarihinde son olan SGK borçlarına yönelik çıkarılan yapılandırma fırsatı oldu.

LALE: “YAPILANDIRMA İÇİN SON TARİH 31 AĞUSTOS 2021”

31 Ağustos tarihine kadar devam edecek olan yapılandırma fırsatından iş dünyasının istifade etmesi gerektiğini vurgulayan SGK Edirne İl Müdürü Süleyman Lale, “7326 Sayılı Yapılandırma Kanunundan iş dünyamızın istifade etmesini önemle belirtmek isterim. Kanun kapsamında SGK prim borçları yeniden yapılandırılması yapılacak. Bu kapsama giren borçlarını yapılandırarak ödemek isteyen vatandaşlarımız, 31 Ağustos 2021'e kadar yazılı ve internet üzerinden başvuruda bulunabilecek dedi.

LALE: “İKİŞER AYLIK DÖNEMLER HALİNDE 18 EŞİT TAKSİTTE ÖDEME İMKÂNI’’

SGK Edirne İl Müdürü Lale, sözlerine şöyle devam etti: “Yapılandırma ile vatandaşlarımıza borçlarını peşin veya ikişer aylık periyotlarla; 6, 9, 12, 18 taksit seçeneği ile ödeyebilme imkanı sunulmaktadır. Peşin ödemelerde Yİ-ÜFE tutarının yüzde 90’ı, iki taksitte ödemede ise Yİ-ÜFE tutarının yüzde 50’si silinecektir. Borçlarını taksitle ödemek isteyen vatandaşlarımız ise Kanundaki vade farkını ödemek suretiyle; 6, 9, 12, 18 taksit seçeneğinden birini tercih edebileceklerdir.”

ŞAPÇI: ‘’BU İMKANI DEĞERLENDİRMELİYİZ’’

Süleyman Lale’den sonra söz alan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı ise, 31 Ağustos’ta son olan vergi ve borç yapılandırmalarının resmi kurumlar ile yapılan işlerde kolaylık sağlaması bakımından önemli olduğunu vurgulayarak,“Sosyal Güvenlik Kurumumuza ait olan sigorta ve bağkur borçlarının gecikme ve faizleriyle birlikte indirimleri için bir yapılandırma var. 31 Ağustos 2021 tarihine kadar olan bu yapılandırmadan işverenlerimizin faydalanmasını dileriz. Hem kamuya olan borçlarını ödeme hem de kendi resmi anlamda yaptıkları işlerinde kolaylık sağlanabilmesi açısından bu yapılandırma fırsatı önem arz etmekte. Ekonomik olarak zor bir dönemde de olsak bu yapılandırmayla beraber borçlarımızın belli bir oranda düşürülmesi için sağlanan bu imkanı değerlendirmeliyiz. Yapılandırmanın 31 Ağustos Salı gününe kadar devam ettiğini Oda Üyelerimize önemle belirtmek isterim” diye konuştu.