BÜLENT SAYLAM – MEHMET AYTAÇ

Konuyla ilgili olarak gazetemizin sorularını yanıtlayan Kadir Gözeri, bu projenin kendisinin hayali olduğunu bildirdi. Gözeri, konuyla ilgili iteği, arzusu odluğunu ifade ederek; “Ben tüm altyapının, depoların, işleme tesisinin Siğilli’de olacağını biliyordum. Biz bu projede Siğilli ve Türkmen hakları için çalışmalar yaparak sonuç almıştık. İzzetiye buraya nasıl dahil edildi, anlamış değilim” dedi.

“ATEŞİN YANDIĞI YER SİĞİLLİ’DİR”

Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile bu proje için adımlar attıklarını vurgulayan Gözeri,  projeyle, mevsimlik işçi olarak çalışan ailelerin ve çocukların, okullarından uzaklaşmadan çalışabileceklerini amaçladıklarını kaydetti. Projeyle, ailelerin ekonomik olarak güçlenmesini sağlamak istediklerini söyleyen Gözeri şöyle konuştu. “Çocukların okuması için, ailelerin istihdam edilmesi için bu proje yapıldı. Bunun içinde bende varım. Yıl boyu ailelerin de istihdam edilerek daha da güçlenmesi, ekonomik yönden, önemli katkı sunmak amacıyla yapılmış bir proje. Şu an Siğilli Köyü’nde tamamıyla bütün altyapımız, soğuk hava depolarının, işleme makinelerinin, ne yapılacaksa bütün altyapı yatırımlarının Siğilli’de yapılacağını biliyordum. Bunun yanında Siğilli ve Türkmen vatandaşları adına bu çalışmalarda sonuç aldık. Bunun yanında şuan İzzetiye buraya nasıl dahil oldu? Ben şahsım olarak projenin şu an en çok heyecanlı, en çok arzulayan biri olarak bugün buralara belki de akla bile gelmeyen toplu seracılık istihdam ve projeleri gibi kimsenin hayalinde olmayan proje, benim bu fikirlerimle yapıldı. Ben bunda iddialıyım. Bunun yanında şimdi Türkmen ve Siğilli üzerinde çalışılmış, yapılmış bu projede, İzzetiye’nin rolünü açıkçası ben merak ediyorum. İzzetiye buna nasıl dahil edilmiş oldu, ben bunu anlamış değilim. Birde şu an bamya üreticisinin ürününün İzzetiye’de işleneceği ve istihdamın orada sağlanacağı bilgisi var bizde. İzzetiye’de daha elverişli binaların olduğu, soğuk hava depoları, su depoları gibi binaların orada yapılması düşünülüyor. Siğilli’de bir yer yapılabilirdi. Evet, çünkü ateşin yandığı yer Siğilli.”

“DEVLET ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI AMA İÇİMİZ BURUK”

2 milyon 259 bin liralık bir projenin hayata geçirileceğini hatırlatan Gözeri, yatırımın devlet kısmında bir sorun olmadığını, hizmete karşı durmayacaklarını ifade ederek sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bu projeye 2 milyon 259 bin lira harcanıyor. Bu paranın bir kısmı burada altyapıya harcanıp, bu binaların Siğilli’nin hak etmesini temenni ettim. Şimdi burada yapılması gereken her şey, İzzetiye’de yapılacak. Biz bu binaları buraya yapamayız, bu masrafı karşılayamayız. Biz Siğilli halkı olarak buruğuz. Ben şahsım adına buruğum. Çünkü benim hayalim bu değildi. Bu projeyi başka bir yer hak etmedi, Siğilli hak etti, Türkmen hak etti. Şimdi bugün burada boş yer gösterilip, devletten destek alıp bunu tekrar buraya yapılabilirdi. Hükümet bu konuda şu an çok güçlü. Hükümetimiz şu an fakirin fukaranın yanında olmasa, bugün yıllarca peşinden koştuğumuz bu istihdam projesi hayata geçmezdi. Devletimize ve hükümetimize de bu konuda teşekkür ediyorum. Allah kat kat razı olsun. Devletimiz, üzerine düşen görevi yaptı. Biz köylü olarak memnunuz, şükranlarımızı sunuyoruz ama bir tek takıldığımız konu, bütün yatırımların İzzetiye’ye yapılıp, Türkmen ve Siğilli’inin, bu yatırımların dışında kalması.  Ateşin yandığı yer Siğilli ise her şey Siğilli’de olur. Bize Siğilli’de bu projeyi oturtacağımız yer yok bu bütçeyi buraya harcayamayız diyorlar.  Biz yatırımın, hizmetin önünde durmayız. İşe yaramayacağını bilsek bile düşünsek bile yine de hizmetin önünde durmayız. İzzetiye’ye yapılacak o güzelliğin, o kadar yatırımın önüne geçmek bize yakışmaz. Ama ben bu işin merkezi, bamyanın ana merkezi Siğilli ve Türkmen köydür. Buradaki aileler ve çocuklar mağdur. Biz bunu hak ediyorduk ama şartlar bunu oluşturmadı.

YIL BOYU ÜRETİM İSTİDİHDAM VE MUTLU ÇOCUKLAR PROJESİ

Keşan Belediyesi ile Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ve Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında Trakya Kalkınma Ajansı’na hazırlanan projeye göre, Siğilli ve İzzetiye’de mevsimlik işçi olarak çalışan ailelerin çocuklarının eğitimden kopmaması amaçlanıyor. İzzetiye Mahallesi’ne yapılacak tesislerde çeşitli ürünler işlenip, soğuk hava deposunda muhafaza edilecek. Ayrıca kurulacak seralarla burada yaşayan vatandaşlara üretim yapmak imkânı sağlanarak ekonomik olarak kalkınmaları hedefleniyor. 2 milyon 259 bin TL tutarındaki projenin 1 milyon 700 TL’si, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacak. Proje, Sosyal Gelişmeyi Destekle Programı kapsamında hazırlandı.