AYGÜL KONAR

Sabah saatlerinden itibaren, halk pazarının giysi bölümünde başlayan denetimlerde, Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile Keşan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerine Keşan Tuhafiyeci ve Manifaturacılar Esnaf Odası Başkanı Hasan Kocaman da eşlik etti. 

Giysi bölümünde, vatandaşların yürüdüğü alana açılan tezgahların kaldırılarak, sosyal mesafenin sağlanmasının amaçlandığı denetimlerde, gerek vatandaşlara gerekse esnaflara maske takmaları konusunda yeniden bilgilendirmede bulunularak, aksi durumda cezai işlem ile karşı karşıya kalacakları hatırlatıldı.

KOCAMAN: “TEDBİRLERE UYMAYANLAR ARTIK CEZAİ MÜEYYİDELER İLE KARŞI KARŞIYA KALACAK”

Maske takmayan vatandaşlara, takanlar tarafından tepkilerin de gösterildiği denetimler ile ilgili açıklamalarda bulunan Hasan Kocaman, koronavirüs ile mücadele kapsamında, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ek genelge kapsamında gerçekleştirilen denetimlere katılarak, gerek esnaflara, gerekse vatandaşlara uyarılarda bulunduklarını belirterek, "Denetimler sıklaştırılmadığı sürece, her geçen gün özellikle maske takılmamaya devam ediliyor. Kendi adıma esnafımızı uyarıyoruz. İnşallah herkes kurallara uyacaktır. Aksi halde pazarlarımızın yeniden kapanması kararı geleceği gibi toplum sağlığı da olumsuz yönde etkilenecektir. Tedbirlere uymayanlar artık cezai müeyyideler ile karşı karşıya kalacak. Herkes, 'Keşke' dememek, toplum sağlığı için dikkatli olmalı." diye konuştu. 

Öte yandan, gün boyunca Keşan Belediyesi'ne ait anons sisteminden de tedbirlere uyulması yönünde uyarı anonsları yapıldı. Yapılan tüm denetimlere rağmen halk pazarında özellikle maske kuralına uymayanların olduğu gözlendi.