HABER MERKEZİ

Şehirdeki bazı mahallelerin üzerini kaplayan duman tabakasının özellikle gece saatlerinde arttığı görüldü. Kirlilik, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hava izleme raporlarına da yansıdı.

Keşan’da sonbaharın gelmesi ve kışın da yaklaşması ile birlikte hava sıcaklıkları azaldı. Özellikle akşam saatleri itibariyle hava sıcaklıklarının düşmesinin ardından soba ve kaloriferlerin yakılması havadaki kirlilik oranını arttırdı. Artan kirlilik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Hava İzleme verilerine de yansıdı.

Bahse konu verilere göre, uzunca bir süre 42.00 HKİ (Hava Kalitesi İndeksi) değerlerinde seyreden havadaki kirlilik değeri, 78.9 HKİ seviyesine yükseldi. Aynı verilere havada bulunan PM 10 (partikül madde) seviyesinde ‘orta’ ölçekte olarak tespit edilirken, bu veriler sistem tarafından “Hava kalitesi uygun fakat alışılmadık şekilde hava kirliliğine hassas olan çok az sayıdaki insanlar için bazı kirleticiler açısından orta düzeyde sağlık endişesi oluşabilir” şeklinde yorumlandı.

Öte yandan ve kükürt içeren yakıtların yanması sırasında ortaya çıkan sülfür dioksit seviyesi ise 11 Ekim Pazartesi akşamı, saat 21.00 sıralarında 186.8 değeri ile pik yaptı.