HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği üyeleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında 'Evde kal' çağrısına rağmen, günün belirli saatlerinde İspat Cami Mahallesi'nde bulunan derneğe ait 'can evi' olarak adlandırılan barınağa gelerek, temizlik yapıyor, sokak hayvanlarını besliyor ve yaralı hayvanların ilaçlarını vererek, bakımı gerçekleştiriyor. Hayvanseverler, beslenme imkanı azalan sokak hayvanları için de belediye ekipleriyle birlikte şehir genelinde belirli noktalara mama dağıtıyor.

HER GÜN BUNU YAPMAK ZORUNDAYIZ

Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Sevinç Cebeci, ülke olarak koronavirüsle ciddi bir mücadele yürütüldüğünü belirterek, "Bizler, sokak canlarını beslemek ve koruma zorundayız. Zaman zaman dışarıya çıkmak zorundayız. Her gün, belirli saatlerde can evimize geliyoruz. Bu can evimizde yeni doğum yapan, sakat, yaralı, uyuzlu ve yavru köpeklerimiz var. Her gün, saat 11.00'de buraya gelip, onların temizliğini yapıp, ilaçlarını ve mamalarını veriyoruz. Her gün bunu yapmak zorundayız. Sayımız da az. Sırayla gelerek bunları yapıyoruz." dedi. 

SOKAK CANLARINA DA SAHİP ÇIKALIM

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokak hayvanlarının beslenme imkanının azaldığını ifade eden Cebeci, "Bir çok esnaf ve diğer vatandaşlar evlerinde olduğu için bu canlar sahipsiz kaldı. Vatandaşlarımızdan ricam, evlerinden çıkmayabilirler ama kapılarının önüne veya çöp bidonlarının kenarına artan yemekleri ve bir kapta su koymaları. O zaman bizim yükümüz daha hafiflemiş olacak. Sahillerde de bu durum aynı. Oradaki canlarda maalesef kötü durumda. Yine burada kalanların desteğine ihtiyacımız var. Hastalıkla mücadele ederken, bu sokak canlarına da sahip çıkalım. Onlara sahip çıkarken, insanlık ve vatandaşlık görevimizi yapmış olacağız." diye konuştu.