BÜLENT SAYLAM

Bu yıl 1 Eylül Dünya Barış Günü "Savaşa Karşı Barış, Irkçılığa Karşı Eşitlik" temasıyla kutlandığını belirtilen Tanal, “Tarih Boyunca savaşlar kani gözyaşı, yıkım ve acıdan başka bir şey getirmemiştir insanlığa. Yeryüzünde savaşlar göstermiştir ki zarar görenler hangi dili konuşuyorsa, hangi dine yada mezhebe mensup olursa olsun, derisinin rengi ne olursa olsun, hangi siyasi akımın etkisinde kalırsa kalsın hep yoksul halk, çocuklar, kadınlar ve emekçiler olmuştur.” dedi.

BÜTÇE SAVAŞ VE SİLAHLANMAYA HARCANMAKTADIR

Tanal, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bir şey daha çok iyi ortaya çıkmıştır ki, savaşlardan güçlenerek çıkanlarda vardır. Kimisi yeni egemenlik alanları, yeni pazar alanları, hammadde ve ucuz işgücü alanları ve yeraltı kaynaklarının hegemonyasını kazanarak çıkmışlardır. Diğer tarafta işçilerin, köylülerin, emekçilerin, işsizlerin, emeklilerin, sofralarında ki ekmekleri küçülmektedir. Eğitimden sağlığa, temel ihtiyaçlara ve istihdama ayrılması gereken bütçe savaş ve silahlanmaya harcanmaktadır. Savaşların en ağır faturasını her zaman kadınlar ve çocuklar ödemektedir. Savaşlar halklar için acı, gözyaşı, kan, yoksulluk ve sefaletten başka bir şey değildir. Dünya ve bu ülke halkları zaten yeterince acı, gözyaşı, yoksulluk ve sefalet içinde kıvranmaktadır.”

ONURUMUZLA YAŞAYACAĞIMIZ BİR ÜLKE VE DÜNYAYI HEP BİRLİKTE KURACAĞIZ

Bugün dünyanın ve ülkemiz halklarının her zamankinden daha çok barışa, kardeşliğe, sevgiye, insan onuruna yaraşır bir hayat sürmeye ihtiyacı var. Çünkü barış; yaşamaktır, sevgidir, umuttur, gelecektir, kardeşliktir, paylaşmaktır, kucaklaşmaktır, özgürlüktür. Bizler Sol Parti olarak şiddet ve savaş çığırtkanlığına karşı barış kültürünün egemen kılınması için bu ülkenin işçisi, emekçisi, işsizi, emeklisi, köylüsü, çiftçisi ile vereceğimiz ortak mücadele ile insanca ve onurumuzla yaşayacağımız bir ülke ve dünyayı hep birlikte kuracağız.”