HABER MERKEZİ

TC Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Basın Kartı Komisyonu’nun 15 Mart 2021 tarihli toplantısında, sürekli basın kartını almaya hak kazanan Can’ın kartı, önceki gün Edirne’de teslim edildi.

İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Uğur Ülgen ve görevli Memur Süleybe Kasap tarafından teslim edilen yeni kartına kavuşan Sonay Can, gazetecilik mesleğindeki en son aşamaya ulaşmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.  

1983 yılında Milliyet Gazetesi İpsala Muhabiri olarak mesleğe başlayan Can, yerel, bölgesel ve ulusal medyada çalıştıktan sonra 2012 yılında emekli oldu.

Sürekli basın kartı, 2 aşamada alınabiliyor. Önce, eski adı sarı basın kartı olan ve geçen yıllarda renkleri pembe – maviye çevrilen basın kartına sahip olmak gerekiyor. Basın kartı, gazetecinin eğitim durumu ve meslekte sigortalı çalışma süresine göre 12 ile 28 ay bekleme süresi sonunda verilen bir karttır. Bu kartı 18 ile 20 yıl taşıyanlar ise artık gazetecilik yapmasalar bile sürekli basın kartına sahip olur ve kartın sağladığı kolaylıklardan ömür boyu yararlanır.