AYGÜL KONAR

“YENİ YOL GÜZERGAHI OLUŞTURMAK ŞART”

Yeni yapılan Keşan Devlet Hastanesi’ne ulaşımın sağlanması için Evreşe Caddesi üzerindeki Ferhat Ağa Köprüsü’nün tarihi yapı olması nedeniyle, genişletme çalışması yapılamadığını hatırlatarak, sözlerine başlayan Sorgut, “Hastaneye giden güzergahta, ulaşımı tek bu köprü sağlıyor. Ama tarihi yapı olması nedeniyle, herhangi bir genişletme çalışması yapılamıyor. Bu köprü geçmişte, at ve öküz arabalarına hizmet etti. Ama teknolojinin gelişmesi ve araçların kullanılmaya başlamasıyla birlikte bu köprünün yeterli olmadığını görmekteyiz. İki araç karşılıklı geldiği şekilde geçemiyorlar. Bu da, ulaşımı sıkıntıya düşürmektedir. Köprüde herhangi bir çalışma yapılamıyorsa, yeni bir yol yapılarak, hastaneye gidiş-gelişlerdeki sıkıntı biran önce giderilmesi gerekiyor. Rahat bir ulaşım yapılabilmesi için yeni yol güzergâhı oluşturmak şarttır.” dedi.

“BİRİ HAYATINI KAYBEDİNCE Mİ YENİ BİR KÖPRÜ YAPILACAK?”

Mehmet Sorgut sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehiriçinden çıkan ambulanslarda, bu yolu kullanmak zorunda kalıyor ve hastaları hastaneye ulaştırmaya çalışıyor. Ama köprünün dar olmasından ötürü bir gün iki araç karşılıklı kaza yaparak, istenmeyen olaylara maruz kalınabilir. Her aday adayı çıkıp yapacaklarını anlatıyor ama Ferhat Ağa Köprüsü’yle ilgili kimse bir şey demiyor. Keşan’daki tüm siyasi parti yöneticileri bir araya gelerek, kazalar ve ölümler yaşanmadan yeni bir yol güzergahı yapılmalıdır. Geçmiş süreçte, yeni bir yol güzergahı yapılacağı dile getirilmişti ama söylemden öteye geçmedi. Yetkililere soruyorum: bir insan hayatını kaybedince mi yeni bir köprü yapılacak? İnsan hayatı her şeyden daha önemli.”

“KİMSE YOLU YAPMAYACAKSA, KEŞAN HALKI OLARAK PARA TOPLAYIP YOLU YAPTIRALIM!”

Sorgut sözlerini şöyle tamamladı: “Keşan’ın farklı yerlerine büyük kavşaklar yapılıyor ama hastaneye giden güzergahta herhangi bir düzenleme yapılmıyor. Hastane hizmete açılmadan yolun yapılması gerekirdi. Yetkililer, yolun durumu hakkında hiçbir değerlendirmede bulunmuyor. Kimse bu yolu yapmayacaksa, Keşan halkı olarak para toplayıp yolu yaptıralım! Camilerimize ve Kur’an Kurslarımız için nasıl para topluyorsak, yolun yapımı içinde toplayalım o zaman. Artık, yetkililer yaşanan soruna biran önce çözüm üretmelidir.”