SONGÜL KONAR

Saat 15.00 sıralarında başlayan toplantıya; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Beyendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek, EST AB Başkanı Süleyman Paçaman ve ESTAB Meclisi katıldı.

Toplantı, 2021 yılı birlik büt- çesinin görüşülmesiyle başladı ve 2021 yılı gelir ve gider bütçesi 352 bin 706 TL olarak belirlendi.

Birliğin faaliyet sahası içerisinde bulunan Turizm Belgesi olan ve Turizm Belgesi olmayan otel, pansiyon ve konaklama te- sislerinden alınacak olan katılım payında artış yapılmayarak Turizm Belgesi olan otellerden yatak başına 35 TL, Turizm Belgesi olmayan otel, pansiyon ve ko- naklama tesislerinden yatak başına 20 TL olarak belirlenmesine oy birliği ile karar verildi.

2021 yılında 1 adet sözleş- meli personel çalıştırılması hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra seçimlere gidilen meclis toplantısında Süleyman Paçaman, Birlik Başkanı seçilirken 1. Başkan Vekili Olcay Soran, 2. Başkan Vekilinin ise Abdi Kıyakoğlu’nun seçilmesi- ne oy birliği ile karar verildi.

Birlik katip üyeliklerine İsmail Alış ve Sezgin Gündoğdu seçilirken; yedek üyeliklere Osman Gülcan ve Şebnem Çelik seçildi.

Birlik Encümen Üyeliğine Sezgin Gündaoğu, Osman Gülcan, Orkun İşçimen ve Ethem Toptani seçildi.

Daha sonra Birlik Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliğine Olcay Soran, Erdinç Can ve Volkan Korkmaz’ın seçilmesine oy birliği ile karar verildi.

Birlik Denetim Komisyonu Üyeliğine ise İsmail Alış, Abdi Kıyakoğlu ve Erdoğan Gümilcineli’nin seçilmesine oy birliği ile karar verildi.

Birliğin 2020 yılı Kesin Hesap Cetvellerinin görüşülmesi ve Birliğin 2020 yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesi ile iliği maddeler Olcay Soran tarafından okunarak oy birliği ile kabul edildi.

Birliğin 2020 yılı Denetim Ko- misyonu Raporunun bilgi amaçlı meclise sunulması ile ilgili madde Erdoğan Gümülcineli tarafından okundu. Madde üzerinde oylama yapılmadı.

Toplantıda, daha sonra hu- zur haklarının belirlenmesine geçildi. Birlik başkanının huzur hak- kı 828,93 TL, encümen üyelerinin 331,572 TL, meclis üyelerinin ise, 248,679 TL olarak belirlendi.

Birlikte çalışan sözleşmeli personelin Toplu Sözleşme İmzalama Yetkisinin Birlik Başka- nına verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Keşan Belediyesi, Enez Belediyesi, İpsala Belediyesi, İl Özel İdare ile Güney Edirne Katı Atık Birliğinin 5393 Sayılı Belediye Kanununun “Diğer kuruluşlarla ilişkiler” konulu 75. Maddesinin a, b, d fıkralarında belirtilmiş hususları kapsayan ve iş birliği detaylarının her iki kurum tarafından planlanacağı, Birliğin faaliyetlerinin Keşan, Enez, İpsala ilçeleri ve mücavir alan- larda daha etkin bir şekilde yürüt- ülmesi için protokol hazırlanması ve hazırlanan protokolün imzalanması için Birlik Başkanına yetki verilmesi görüşülerek oy birliği kabul edildi.

Toplantı dilek ve temennilerin ardından sona erdi.