HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan Belediyesi, bolluğun ve bereketin simgesi, baharın müjdecisi Hıdırellez'i, Cumhuriyet Meydanı’ndaki eski köy garajında düzenlediği etkinliklerle kutladı. Etkinliklerin 2’nci gününde Rumeli ve Balkan müziğinin güçlü sesi Suzan Kardeş sahne aldı. Binlerce Keşanlı, meydanda kurulan alanı doldurdu ve şarkılara dans ederek eşlik etti.

Şenlik alanına izleyicilere hazırladığı Hıdırellez keselerini hediye ederek gelen Suzan Kardeş, burada Hıdırellez ritüellerini aktardı. Kardeş, ardından sevilen şarkı ve türkülerini seslendirdi.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, konserin ardından beraberinde Keşanlı klarnet sanatçısı Serkan Çağrı ile Suzan Kardeş'e çiçek, plaket ve hediyeler takdim etti.

Helvacıoğlu, yaptığı konuşmada, Suzan Kardeş'in Hıdırellez konusunda UNESCO'dan takdir alan tek sanatçı olduğunu kaydetti. Şenliğin çok coşkulu geçtiğini belirten Mustafa Helvacıoğlu, "Keşanlılara Trakya'nın en büyük Hıdırellez şenliği yakışır. Şenliğimizde bizi yalnız bırakmayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.