HABER MERKEZİ

ıklamasına baş sağlığında bulunarak başlayan Karatepe, şunları söyledi: “Edirne ASKF Keşan fahri sorumlusu 30 yıllık dostum Nevruz Kaldı’nın biricik eşinin çok genç yaşta vefatı bizleri derinden yaralamıştır mekanı cennet olsun. İnşallah Nevruz Kaldı arkadaşıma, evlatları Altunay Kaldı kardeşime ve yakınlarına sabırlar diliyoruz. Yüreğimizi yakan bir ölüm haberi de Metin Aksu ağabeyimizden geldi. Ömrünü Keşanspor’a ve futbola adamış bir dönem bizimde hocalığımızı da yapmış olan efsane kalecimiz Metin Aksu’yu kaybettik. Mekanı cennet olsun. Yakınlarına sabırlar diliyorum. Korona belasının üzerimizde oluşturduğu tehlike baskı ve yasakların kademe kademe kaldırıldığı esnafımızın iş yerlerini açtığı ve insanlarımızın hızla normalleşmeye dönmeye başladığı bir bayramı yani Kurban Bayramı’nı geride bıraktık. Taktir edersiniz ki, ne Türkiye gündemi ne de Keşan gündemi asla ama asla boş kalmıyor. Bu yüzdende bizlere kelam edecek bir kaç söz düşüyor. Bayram öncesi sığınmacı Suriyeliler yetmezmiş gibi Afgan mülteciler akın akın gelmeye başladılar. Her gelen mülteci çocuklarımızın iş ve aş imkanlarını kısıtlamakla kalmamakta asayiş ve huzurumuzda tehlike altına girmektedir. Her gün güzel ülkemin bir çok noktasından bu mülteciler tarafından taciz gasp hırsızlık ve kavga olayları kayıtlara girmekte adli vakalar her gün çoğalmakta ve tehlike katlayarak büyümektedir. Ayrıca bu mültecilerin silahlandırılıp sokaklara salınacak söylentileri tüyleri ürpertecek cinsten bir iddiadır ve umarız ki aslı yoktur.”

“SAROS VİCDANSIZ YÜREKLER TARAFINDAN RESMEN KATLEDİLMEKTEDİR”

Sazlıdere’ye yapılması planlanan ve çalışmaları devam eden Saros FSRU Liman ve Boru Hattı Projesi inşaatıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Karatepe, “Bu bizlere göre; bir nevi cinayettir. Çocuklarımıza bırakacağımız yegane cennet köşelerden biri olan Saros vicdansız yürekler tarafından resmen katledilmektedir. En üzücü olan ise bizlerin haklarını savunsunlar diye Ankara’ya gönderdiğimiz iktidar partisi milletvekilimizin mecliste yaptığı konuşma tüm Saros sevdalılarını şoke etmiş hayal kırıklığı yaratmıştır” diye konuştu.

“TÜM HALKIMIZA GEÇMİŞ OLSUN”

Yaşanan son yangınlarla ilgili değerlendirmede bulunan Taner Karatepe, sözlerine şöyle devam etti: “Yaz mevsiminde klasik hale gelen tatil yörelerimizdeki yangınlar son hızla devam ediyor. En son Manavgat’ta ve 84 tatil yöremizde eş zamanlı olarak çıkan yangınlar bizlerin yüreklerini yakmıştır. Daha önce örneklerine rastladığımız yangın sonrası ranta kurban edilen yerlerden biri de buralar olmasın diyor tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

“YAZ AYININ ORTASINDA VE BU KADAR UZUN SAAT KESİNTİ UYGULANMASI TAM ANLAMI İLE REZALETTİR”

Sözlerine Keşan gündemiyle ilgili devam eden Taner Karatepe, “Eski belediye başkanımız Mehmet Özcan’ın en çok eleştiriye uğradığı ve bana göre en çok yıpratılıp belediye başkan adaylığının sekteye uğramasına neden olan yollar maalesef eski halinden daha kötü duruma gelmiştir. Belediye başkanı seçilir seçilmez ilk iş olarak yolları yapmaya koyulan belediye başkanı Mustafa Helvacıoğlu maalesef bu konuda sınıfta kalmıştır. Uzun saatler boyunca su kesintisi uygulanan Keşan büyük mağduriyet yaşamıştır. Bu yaz ayının ortasında ve bu kadar uzun saat kesinti uygulanması tam anlamı ile rezalettir. Keşan’da sokakları gezdiğimizde insanlarımız ile konuştuğumuzda bir umutsuzluk görüyoruz. İktidar partisi çıkmaz bir sokağın sonuna gelmiş bir görüntü verirken onla ittifak yapan Milliyetçi Hareket Partisi maalesef yapılan yanlışları görmezden gelmekte ve suskun kalmaktadır. Ana muhalefet partisi zaten ortalarda görünmemekte proje üretememekte sadece genel başkanları çok sert bir kavga dilini benimseyerek zaten gergin olan ortamı daha da germektedir. Ana muhalefet partisi ile ortak hareket eden İYİ Parti içinde sürekli kavgalar olmakta parti içinde zıt görüşler ihraçlar, kavgalar havalarda uçuşmakta ve yorulmuş kavgalardan bezmiş geleceği için iş aş umut bekleyen halkımız her geçen gün umudunu daha da fazla kaybetmektedir. Tüm bu kaotik ortamda DSP ilk yerel ve genel seçimlerde kilit rol oynayacaktır. İktidarda olduğumuz yıllarda halkımızın en mutlu dönemlerini yaşadığı günler yine DSP ile yaşanacaktır. Sevgili halkımız sevgili Keşanlılar DSP sizler için vardır yaşadığınız tüm sıkıntıları biliyor ve sizi çok iyi anlıyoruz. Gelin DSP’ye bu şansı verin ve güzel günlere hep beraber yürüyelim diyor.”