HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

 Yukarı Zaferiye Mahallesi'nde yaşayan Yeliz Koçer (42), evinde baktığı 4 yaşındaki pekinez cinsi Tarçın isimli erkek köpeğin oyun oynadığı sırada yere düşen plastik anahtarlığı ağzına alarak çiğnediğini fark etti. Tarçın, Koçer'in ağzından almak istediği anahtarlığı bir anda yuttu. Yeliz Koçer, yuttuğu anahtarlığı 2 gün doğal yollarla çıkarmasını beklediği Tarçın'ın kustuğunu ve yemek yemediğini fark ederek, köpeği veterinere götürdü.  

Köpeğin yuttuğu anahtarlık, veteriner hekim Barış Kasımoğlu tarafından gerçekleştirilen 1.5 saatlik başarılı bir operasyonla çıkartıldı. Veteriner kliniğinde müşahede altında tutulan Tarçın sağlığına kavuşarak, sahibine teslim edildi.

EVDE BAKILAN HİPERAKTİF KÖPEKLERDE DAHA ÇOK OLUYOR

Veteriner hekim Barış Kasımoğlu, özellikle yabancı cisim yutmasının köpeklerde sıklıkla karşılaşıldığını belirterek, "Burada önemli olan hayvan sahibinin yabancı cisim yuttuğunu bilmesi. Bilmediği durumlarda yabancı cisim köpeğin bağırsaklarına kadar girerek, tıkanmalara yol açıyor. Bu hayvan için çok riskli oluyor. Burada hayvanın yabancı cisim yuttuğunu sahibinin görmesi ve bize getirmesi Tarçın için çok büyük bir avantaj. Bu tür davranışlar özellikle evde bakılan hiperaktif köpeklerde daha çok oluyor. Tarçın şu anda iyi. Başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu" dedi. 

BİRAZ YARAMAZ AMA DURUMU ÇOK İYİ

Yeliz Koçer ise Tarçın'ın yere düşen anahtarlığı almak istedikleri sırada bir anda yuttuğunu ifade ederek, "Yere düşen anahtarlığı son anda Tarçın'ın ağzında gördük. Almak istediğimiz sırada direk yuttu. 2 gün kadar belki doğal yollarla çıkartır diye bekledik. Ancak kusmaya başladı. Biz de hemen veterinere getirdik. Anahtarlığın büyük olması nedeniyle bize ameliyatla çıkarılması gerektiğini söylediler. Anahtarlığı ameliyatla çıkardılar. Serum tedavisi ve iğneleri de yapıldı. Şu an genel durumu gayet iyi. Yemek yemesi de düzeldi. Dikişlerinin bir kısmı alındı. Biraz yaramaz ama genel durumu çok iyi. Veteriner hekimimize ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Öte yandan Koçer Ailesi, Tarçın adına yaptırdığı çiçeği kliniğe göndererek, veteriner hekim ve çalışanlara teşekkür etti.