SONGÜL KONAR

Okulların 6 Eylülde açılacağını belirten Demirkan, araçların taşımalı eğitim sistemine hazır olduğunu ve sadece taşıma ihalelerin yapılmasını beklediklerini belirtti.

Taşıma eğitim sistemi ihalelerinin 24-27 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını ifade eden Mahmut Demirkan; “6 Eylül’de okullarımız açılacak. Devletimiz, okulların açılmasından önce aşı yaşını 15’e kadar indirerek gerekli tedbirleri aldılar. Bizim belli bölgelerimizde taşımalı eğitim sistemi gerçekleştirilmekte. Taşımalı eğitimi yapacak olan arkadaşlarımızın kendileri ve araçları hazır bir vaziyette bekliyorlar. Sadece bu taşıma eğitim sisteminin ihaleleri gerçekleştirilmedi. Bu ihaleler 24 ile 27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirileceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Araçların yeni eğitim öğretim yılına temizlik ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde hazır olduğunu belirten Demirkan, “Diğer faaliyetlerini gerçekleştiren kooperatiflerimizin hepsi okulların açılmasından itibaren bu faaliyetlerini temizlik ve hijyen kurallarına uyarak gerçekleştirebilecek kapasitededir. Koronavirüs kapsamında araçlarımızda hijyenle alakalı ne yapmamız gerekiyorsa hepsini uygulamaya devam ediyoruz. Araçlarımızı temizleyip, hijyenle alakalı bütün maddeleri eksiksiz olarak yerine getiriyoruz. Kolonyamızdan maskemize kadar her şeyimiz hazır. Araçlarımızın hepsinin muayeneleri yapılıp, bütün tedbirler alınmıştır. Araçlarımızın bütün belgeleri hazır” ifadelerini kullandı.

“TAŞIMALI EĞİTİM SİSTEMİNDEKİ ARAÇLARDA YAŞ SORUNU VAR”

Açıklamasının sonunda ihaledeki araç yaşı sorununa değinen Mahmut Demirkan “Taşımalı eğitim sistemindeki araçlarda yaş sorunu var. Bu yaş sorunu ile ilgili herhangi bir uzatma konusu hakkında kesin bir bilgi şu an paylaşılmadı. Araç yaşı küçültülecek mi büyütülecek mi bilmiyoruz. Çünkü yaklaşık iki yıldır insanlar hizmet veremediler ve maddi olarak büyük kayıplarımız oldu. Araç değiştirebilecek üye sayımız çok sınırlı. Taşımalı ihalede araç yaşının devletimizden uzatmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.