HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

TBMM Başkanı Şentop, ilk olarak Keşan Belediyesi tarafından düzenleme çalışmaları devam eden Keşan Kent Müzesi'nde düzenlenen programa katıldı. katıldı. Mustafa Şentop, burada AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Valisi Ekrem Canalp, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, kurum amirleri ve partililer karşıladı. 

Burada 2022 yılında hayata geçirilecek olan Keşan Kent Müzesi projesi hakkında Helvacıoğlu tarafından sunum yapılarak, Şentop’a proje hakkında bilgi verildi.

Keşan’ın en eski binalarından birinin bahçesinde olduklarını belirten Mustafa Helvacıoğlu, “Kurtuluş Savaşı’nda hastane görev yapan bir binamız. 100 yaşının üstünde, Sayın Valimizin, Sayın Vekilimizin, Bakanlığımızın destekleriyle Belediyemize tahsis ettik. Herkesin huzurunda emeği geçenlere teşekkür ederim. Burada geçmiş 100 yılımızı anlatmak için ilçe bazında ilk defa müze planlamamızı yapıyoruz. Müze projemizi meydanlaştırarak hayata geçireceğiz. Geçmişimizi geleceğimize aktaracağız. Yaşayan bir müze olacak. Müzemizde 1200 metrekareye yakın bir kapalı alan mevcut” dedi.

Helvacıoğlu’nun sunumunun ardından Keşan Kent Müzesi ziyaret edildi. 

Daha sonra Kunduracılar Çarşısı ziyaret edilirken, Mustafa Helvacıoğlu tarafından Mustafa Şentop’a saat kulesi ve Kunduracılar Çarşısı’nın eski halinin yer aldığı sulu boya tablo hediye edildi. 

BELEDİYE ZİYARETİ

Kundurular Çarşısı’nın ziyaret edilmesinin ardından Mustafa Şentop, Keşan Belediyesi’ne geldi. Ziyaret esnasında Helvacıoğlu, Şentop’a pazaryerinin üzerinin kapatılmasıyla ilgili proje hakkında bilgi verdi. Ziyarette belediyenin çalışmalarıyla ilgili değerlendirmede bulunulurken, Şentop ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Koronavirüs salgınını önlemek için yapılan aşı çalışmaları hakkında gazetecilerin sorusu üzerine Şentop, “Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca, akşam beni de aradı. İnşallah Ankara'ya döndükten sonra önümüzdeki hafta onu planlayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın aşı olması, bizim ve diğer Meclis’te siyasi partilerin genel başkanlarının şöyle bir faydası var. Aşı için sadece Türkiye'de değil, bütün dünyada bazı kafa karışıklıkları ve tereddütler var. Bunlar aslında doğru değil. Hem uzmanlarımız bunları açıklıyorlar. Yapılan çalışmalar bunu gösteriyor ki, koruyuculuk ve salgının etkisini azaltması bakımından aşının faydaları var, buna dair tespitler var. Çok az bir fayda olmuş olsa bile bunu dikkate almış olmamız lazım. Bütün dünyada yaşanan salgının etkilerini hep birlikte görüyoruz. Faydalı olduğu konusunda hiçbir tereddüt yok. ‘Az mıdır, çok mudur?’ Onu zaman içerisinde göreceğiz. Zararı yok. Bunu, uzmanlarımız da söylüyor” diye konuştu. 

Keşan ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Şentop, "Ben Tekirdağlıyım. Hepimiz Trakya'nın çocuğuyuz. Zaman zaman Edirne'ye gidiyoruz. Keşan'a da uzun zamandır planlamamız vardı gelmek için. Salgın şartları, biraz ertelememize sebebiyet verdi. Ama bitmesini beklemek ‘bizi geciktirecek’ diye geldik. Keşan'ı gezdik, başkanımızdan bilgi aldık projeleri ve yaptığı çalışmalarıyla ilgili. Yapabileceğimiz bir katkı varsa bunları hep beraber takip edeceğiz. Keşan bizim memleketimiz. Burada evimizdeyiz” ifadelerini kullandı. 

Mustafa Helvacıoğlu, Mustafa Şentop’a Cuma namazı için Hersekzade Ahmet Paşa Camii’ne doğru hareket edildiği esnada köy garajında durarak, Cumhuriyet Meydanı Projesi hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Mustafa Şentop, Hersekzade Ahmet Paşa Camii’nde Cuma namazı kılarken, caminin yanında bulunan tarihi hamamı inceleyecek, Mustafa Helvacıoğlu’ndan bilgi aldı. 

Cuma namazının ardından Mustafa Şentop, Şapçı Ağadayı Otel Tesisleri’nde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Burada konuşan Mustafa Helvacıoğlu, Keşan açısından olumlu bir gün geçirdiklerinin altını çizdi. 

Helvacıoğlu’nun ardından sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Keşan ile ilgili konuları Şentop’a iletti. 

Daha sonra söz alan Mustafa Şentop, koronavirüs nedeniyle Keşan ziyaretini ertelediklerini ifade ederek, “Bundan sonra inşallah daha sık ziyaretlerde bulunacağız. Bu salonda 2019 seçimlerinden önce bir toplantı yapmıştık. Seçimlerin ardından yine bu salondayız ve Mustafa Başkanımızı bir kez daha tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Keşan, Trakya için önemli. Göz önünde bir ilçe. Keşan için omuzlarımızda ciddi bir yük var. Bu yükü birlikte taşımak istiyoruz. İmkanlar dahilinde her zaman elimizden geldiği kadar destek olmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar yapılanlar ve planlananlar konusunda bilgi almaya devam ediyorum. İnşallah bu 5 sene tamamlandıktan sonra çok daha güzel bir Keşan ile karşılaşacağız. Yapılanlar için tebrik ediyorum” diye söyledi.

Açıklamasının devamında pandemi sürecinde yapılan çalışmalara dikkat çeken Şentop, yerli aşı üretiminde çalışmaların sürdüğünün altını çizerek, “Yerli aşı üretiminde önemli mesafe aldık. Nisan ayı gibi yerli aşıları devreye alabileceğiz. Sağlık alanındaki sıkıntılar dünyayı şu anda kasıp kavuruyor. Türkiye bu konuda başka ülkeler ile mukayese edildiğinde gerçekten daha başarılı bir performans ortaya koydu. Burada güçlü sağlık alt yapısı olması çok önemli. Yoğun bakımlarımız çok yüksek oranlarda dolmadı. Talebe cevap verecek alt yapıya sahiptik. Bu Cumhurbaşkanımız’ın 2002’den itibaren sağlık altyapısıyla ilgili gayretlerinin bir sonucu. Türkiye sağlık konusunda önemli bir mesafe kat etti. Bazen ‘Bu kadar büyük hastaneler ne olacak. Kimlere hizmet edecek, boş’ gibi eleştiriler oldu. Bugün onların kıymetini anladık. Anladıktan sonra takdir etmek, Cumhurbaşkanımıza teşekkür etmek düşer. Dünyada bir salgın yaşıyoruz, ülkelerin sağlık günü potansiyeli büyük ülke kriteri açısından çok önemli. Ekonomi alanında sürecin ciddi etkileri var. Türkiye bu konuda da önemli gayretler gösterdi. Burada hep birlikte yaşadığımız şartlardan en az zararla çıkmak için el ele vererek, başta devletimiz olmak üzere birlikte gayret edeceğiz. Bu şartlar bittikten sonra da dünya ölçeğinde çok daha güçlü bir Türkiye ile karşılaşacağız. Buna inanıyoruz. Esnafımızla ilgili kira yardımlarını Ocak ayı içerisinde ulaştırmak için çalıştığımızı Ticaret Bakanımız ifade etti” dedi. 

Programda Mustafa Şentop tarafından görme engelli Busem Belinay Yaman’a (10) beyaz baston hediye edildi. Yaman, yaşıtlarıyla ilgili isteklerini Şentop’a iletti. Program sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin hediyelerinin TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’a sunmasının ardından sona erdi.