SONGÜL KONAR

Ayrıca Temiz Keşan Derneği Yönetim Kurulu, koronavirüs vakasının ortaya çıkmasının hemen ardından, Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile görüşmek için randevu talep ettiklerini fakat taleplerinin de karşılıksız kaldığını belirtti. 

“YAKLAŞIK 1,5 AY GÖRÜŞME TALEBİMİZ KARŞILIK BULMADI”

Temiz Keşan Derneği Yönetim Kurulu, Vefa ekibinde yer alan üyelerinin olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: “Temiz Keşan Derneği olarak bizler, Türkiye’de görülen ilk koronavirüs vakasının hemen akabinde Başkanımız Sayın Mustafa Helvacıoğlu ile görüşmek adına randevu talep ettik. Gerek başkanımızın gerekse bizlerin yoğunluğundan ötürü yaklaşık 1,5 ay görüşme talebimiz karşılık bulmamıştır. Bizler de bu süreçte salgını en az tahribatla atlatabilmek ve milletimize yardımcı olabilmek adına yapabileceğimiz projeler ve destekler için hızlıca bir eylem planı oluşturduk. Denetim Kurulu Başkanımız ve aynı zamanda Derneğimizin Çevre Mühendisi Sayın Serbay Aksu hem çalıştığı kurumu hem de derneğimizi temsilen Kaymakamlığın kurmuş olduğu Vefa ekibinde yer alarak sahada aktif bir biçimde çalışmış ve çalışmaya devam etmektedir. Ayrıca almayı planladığımız önlemlerden biri olarak; öncelikle Yönetim ve Denetim Kurulu olarak bizler ve Üyelerimizin öncülüğünde Keşan halkının da katılımı ile ayni ve maddi bir bağış kampanyası başlatmayı hedeflemiştik. Lakin ülkemizde yapılan bağış kampanyalarının önünün kesilmeye başlanmasıyla maalesef bu yöntemi şimdilik beklemeye almış durumdayız.” 

“EKİPLERİMİZLE BİRLİKTE SAHADA OLACAĞIMIZI KIYMETLİ VATANDAŞLARIMIZ VE KAMUOYU İLE PAYLAŞMAK İSTERİZ”

Temiz Keşan Derneği Yönetimi, vatandaşların ihtiyaçlarının sorunsuz karşılanması için ekipleriyle birlikte sahada olacaklarını bildirerek, açıklamalarına şöyle devam etti: “Yine Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Helvacıoğlu’nun açıklamasının hemen akabinde projelerimizi paylaşmak ve yardımcı olabilmek adına hızlıca bir toplantı planlayarak halkımız için neler yapabileceğimiz konusunda görüşme sağladık. Kaymakamlığımızın ve belediyemizin de iş birliği ile koronavirüs pandemisinin en az hasarla son bulması temennisiyle Temiz Keşan Derneği olarak tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının sorunsuz karşılanması için ekiplerimizle birlikte sahada olacağımızı kıymetli vatandaşlarımız ve kamuoyu ile paylaşmak isteriz.”

“SÜRECİN YAKIN VE SIKI TAKİPÇİSİ OLARAK DAVAMIZI SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Temiz Keşan Derneği Yönetimi, “Saros Sahillerinin MUÇEV’e kiralanması adına Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı’na vermiş olduğumuz bilgi edinme dilekçemize yasal sürede cevap verilmemiştir” diyerek açıklamalarını şöyle tamamladı: “Son olarak söylemek isterim ki; Saros Sahillerinin MUÇEV’e kiralanması adına Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı’na vermiş olduğumuz bilgi edinme dilekçemize yasal sürede cevap verilmemiştir. Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Derneğimizin Avukatları, bir üst mahkemeye vereceğimiz dilekçe ile ilgili olarak hazırlıklarını bitirmek üzereler. Halkımızın canı pahasına uğraştığı bu pandemi sürecinde MUÇEV konusunu dile getirmiyor olsak da Temiz Keşan Derneği olarak bizler, sürecin yakın ve sıkı takipçisi olarak davamızı sürdürmeye devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylemiş olduğu, ‘Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.’ sözünün ışında Kıymetli Keşan Halkının gönlü ferah, yüreği aydınlık olsun…”