BÜLENT SAYLAM

12 Ocak 2021 tarihinde Keşan Belediyesi ile Trafik Analiz Merkezi Mühendislik ve Danışmalık şirketi arasında “Keşan Belediyesi Trafik Yol ve Toplu Taşıma Sistemi Düzenleme İşi” sözleşmesi imzalandıktan sonra kurulun dün itibariyle çalışmalara başladığı öğrenildi.

ANKET ÇALIŞMALARI YAPILACAK

Dün itibariyle Cumhuriyet Meydanındaki Kurtuluş Caddesi ve İstiklal Caddelerinin birleşiminde bulunan döner kavşaktaki kuka ve delinatörlerin kaldırıldı. Kurulun, bu noktalarda çalışma yapacağı kaydedildi. Kurulun Cumhuriyet Meydanındaki döner kavşak ile Alparslan Türkeş Meydanındaki trafik akışını gözleyeceği ve anket çalışmaları yaparak bilgi toplayacağı bilgisi verildi. Edinilen bilgiye göre çalışmaların tamamlanmasından sonra konuyla ilgili olarak geniş katılımlı bilgilendirme toplantısı yapılacak.

DÜZENLEME İLGİLİ NE SÖYLEDİLER

Keşan Belediyesi ile Trafik Analiz Merkezi Mühendislik ve Danışmalık şirketi arasında imzalanan “Trafik Yol ve Toplu Taşıma Sistemi Düzenleme İşi” sözleşmesinin basın toplantısına Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Belediyesi Meclis Üyeleri ve Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı Süleyman Paçaman ile üyeler Tarık Uysal ve Hakan Gürel firma yetkilileri İnşaat Yüksek Mühendisi Halil İbrahim Yiğit, Prof. Dr. Halim Ceylan, Prof. Dr. Soner Haldenbilen, Keşan Belediyesi Zabıta Müdürü Gökhan Yılmaz ve Destek Hizmetleri Müdürü Aytuğ Bayır katılmıştı.

Helvacıoğlu, basın toplantısında şunları söylemişti:“Keşan Belediyesi olarak masaya yatırdık. Toplu taşıma rehabilitasyonu, trafik düzenleme ve sirkülasyon projeleri ile yol ve kavşak projelerinin hazırlanması ile ilgili ön çalışmalarımızı yaptık. Akademik ve profesyonel olarak destek alarak Keşan’ımızın trafik, ulaşım ve toplu taşıma geleceğini tasarlamak için düğmeye bastık.”

Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı Süleyman Paçaman da, “Geçtiğimiz yıl Keşan Belediye Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda Keşan’daki trafik sorununun çözümü notasında ciddi bir adım attıklarını dile getirerek, “Yaptığımız çalışmalar doğrultusunda söz konusu projenin ihale edilmesine karar verdik. Pandemi nedeniyle biraz erteledik. Keşan’da bir trafik sorunu gerçeği var. Bunu bilimsel olarak çözmemiz gerektiği kanaatindeyiz. Bu doğrultuda ihalemiz yapıldı.” şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Kurulun üyesi Prof. Dr. Halim Ceylan da, “Keşan’ın trafiği ile ilgili tüm bilgileri toplayacağız. Bunları bilimsel düzeyde analiz edeceğiz. Trafik sorununun çözümü noktasında elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuşmuştu.

Trafik düzenlemesi ile ilgili ihale ise 7 Aralık 2020 tarihinde yapılmıştı.