HABER MERKEZİ

Konu hakkında Trafik ve Ulaşım Komisyonu’nun Millet İttifakı üyeleri ortak bir basın açıklaması düzenledi.
Komisyon Başkanı Süleyman Paçaman ve üyeler Banu Saygı ile Hakan Gürel mücavir alanlar içerisinde yapıalacak uygulamadan haberleri olmadığını belirterek, devletin nizami kurallarının değil ‘Helvacıoğlu Kuralları’nın’ işlediğini söyledi.

“HELVACIOĞLU, İLK FIRSATTA PARKOMAT SİSTEMİNİ KALDIRACAĞINI SÖYLEMİŞTİ”
Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Keşan Belediyesi’nin Erikli Sahili’nde yaz boyunca uygulamaya koyduğu parkomat uygulamasını basın yoluyla öğrenmenin şaşkınlığını yaşıyoruz. Parkomat uygulamalarıyla ilgili AK Partili Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun geçmiş yıllardaki söylemleriyle başlamak isteriz. Hatırlarsanız 2019 yılında Sayın Helvacıoğlu, parkomat sistemine karşı olduğunu, ilk fırsatta parkomat sistemini kaldıracağını söylemiş ve ardından 2020 yılında parkomat uygulamasının genişletilerek devam edilmesine yönelik CHP’li Encümen üyelerinin RED oylarına rağmen oy çokluğu ile encümen kararı alınmıştır. Bu ve buna benzer konularda kendisini birçok kez uyarmamıza rağmen, böyle bir kararın meclisin yetkisinde olmasına rağmen, meclise yada meclisin kurduğu Ulaşım ve Trafik komisyonuna bilgi bile vermeden, doğrudan uygulamaya konulması akıl almaz, kanun, nizam, yönetmelik tanımaz bir anlayışın sonucudur.”

“HELVACIOĞLU YETKİ AŞIMI YAPTI”

Öyle ki Otopark Yönetmeliğinin 4.Maddesi ‘Ö’ Bendinde: ‘Yol üstü otoparkı yapılacak yerler ile yapımına ve işletilmesine ilişkin usul ve esaslar, büyükşehir belediyelerinde UKOME, diğer belediyelerde yerel trafik/ulaşım komisyonu kararı alınarak idarelerce belirlenir, buna göre yol üstü otopark düzenlemeleri, uygulaması ve işletmesi yapılır.’ ifadesiyle çok açık bir şekilde kararın komisyonlarda alınacağı belirtilmiştir. Ama Keşan Belediyesi’nde Nisan 2019’dan bu yana birçok uygulamada olduğu gibi Erikli Parkomat Uygulamasında da T.C. devletinin Kanun, Nizam, Yönetmelikleri değil ‘Helvacıoğlu kuralları’nın uygulandığını görüyoruz. 08.07.2021 tarihinde Keşan Belediyesi tarafından yapılan basın açıklamasında ‘hatalı araç parklarının meydana getirdiği trafik sorununun çözülmesi ve yaya güvenliğinin sağlanması için ücretli parkomat alanı oluşturduk’ diyerek trafikle ilgili sorunun çözümünden bahsetmişler. Keşan ve Mücavir alanlarımızda ulaşım ve trafik ile ilgili sorunların çözümü noktasında meclisimizin verdiği yetki ile ulaşım ve trafik komisyonu üyeleri uyum içerisinde çalışarak, teknik yeterliliği olan kişi yada kuruluşlardan destek alarak çözüm üretiyor. Sayın Helvacıoğlu Ben yaptım oldu’ anlayışı ile şehir yönetmeye çalıştıkça hatalar kaçınılmaz oluyor. Bizler ortak akıl’dan yanayız, halkın menfaatinden yanayız. Her fırsatta sosyal medya üzerinden ‘ortak akıl’ vurgusu yapan Sn.Helvacıoğlu, ‘ben yaptım oldu’lara devam ederek ne yazık ki kendi ile çelişmektedir. Sayın Helvacıoğlu bir çok uygulamada olduğu gibi Erikli Sahili caddelerinin parkomat uygulamasına açılmasında da yetki aşımı yapmıştır. Ak Partili Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlunu geç olmadan bu yanlışından dönmeye davet ediyoruz.”