AYGÜL KONAR

Şehir merkezindeki araç trafiğinin yoğunluğunu azaltabilmek adına birçok cadde ve sokakta yapılan bazı çalışmalar kapsamında bazı güzergahlar değiştirilmiş, değiştirilen bu güzergahlardan bazıları ise daha sonra eski haline döndürülmüştü. Bu kapsamda Alparslan Türkeş Meydanı'nda gerçekleştirilen trafik düzenlemesine, dün Cumhuriyet Meydanı'nda başlatılan düzenleme de eklendi. 

DÜZENLEMEYE İTÜ ŞEHİR PLANCILARINDAN TAVSİYE 

Düzenlemelerin eski haline döndürülmesinin ardından, trafik akışının olağan seyrini takip ederek incelemelerde bulunduğu belirtilen İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi)'nden şehir plancılarının da tavsiyesi ile Cumhuriyet Meydanı'nda başlatılan düzenlemede, kavşak noktasındaki kilitlenmenin azalması amaçlanıyor. Bu noktadaki düzenlemeye göre, eski köy garajı ve Dr. Tayyip Akalın Caddesi istikametinden gelişler, kavşak noktasında karmaşaya neden olmamak için Kurtuluş Caddesi ve kavşağa giriş olmak üzere 2'ye ayrıldı. Böylece araçlar istikametlerine daha önceden giriş yapacak ve kavşaktaki karmaşa önlenecek. 

SON ŞEKLİ BU HESAPLAMALARDAN SONRA BELİRLENECEK

Yine düzenleme kapsamında, Kurtuluş Caddesi'nden kavşağa girmeden, ters yönü kullanarak eski köy garajı istikametine giden araçlar yüzünden oluşan karmaşanın da önüne geçilmesi adına, bu noktada bir üçgen oluşturulacak. Kavşağa girmeden İstiklal Caddesi'ne dönmek isteyen araçlar için ise Kurtuluş Caddesi'nin çıkışındaki bir bölümde araç parklarına izin verilmeyecek. Yapılan bu düzenlemenin, bir süre takip edileceği ve trafik sıkışıklığının azalmasın verdiği katkının hesaplanacağı, son şeklinin de bu hesaplamalardan sonra belirleneceği kaydedildi.