MEHMET AYTAÇ

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu ve İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun önceki gün gerçekleştirdikleri Keşan ziyareti sırasında sıkıntılarını dile getiren taşıyıcı vatandaşlar, kendilerine sık sık trafik cezası kesildiğini ve artık ödeme güçlerinin olmadığını belirttiler.

“EHLİYET YA DA BELGE VERSİNLER”

Trafik ekipleri tarafından en çok “ehliyetsiz araç kullanma” cezası kesildiğini bildiren vatandaşlar; “Birçoğumuz ilkokul mezunu bile değiliz. Okuma yazma bilmiyoruz, ehliyet alamıyoruz. Bize sürekli ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza kesiliyor. Yaptığımız iş ortada kazandığımız para cezalara yetmez. Bize belediyeden ya da emniyetten ehliyet yerine geçen belge versinler” şeklinde çağrıda bulundular.

“PARÇALAR ÇOK PAHALI”

Motorların yedek parçalarının da çok pahalı olduğundan yakınan vatandaşlar, “En ufak yedek parça 1.000 TL’yi buluyor. Bunlar yük taşımak için verildi bize yük taşıyoruz ve doğal olarak arızalar oluyor. Bunlarla baş edemiyoruz” dediler.

“BAZILARI BU İŞİ YAPMIYORDU AMA MOTOR ALDILAR VE SATTILAR”

Vatandaşlar, taşımacılık yapmayan bazı kişilerin ise araçlar dağıtılacağı zaman belediyede kendilerine kayıt yapıldığını ve bu araçları aldıktan sonra sattıklarını iddia etti. Taşıyıcı esnaflar şunları söyledi: “Bazı kişilerin atı yoktu. Biz atlarımızı verdik motor aldık. Onlar hiçbir şey vermediler ama onları da kayıt ettiler. Bunu belediye de biliyor. Sonra onlar aldıkları arabaları sattılar yazık.”

“AT ARABALARI GERİ DÖNER”

Halen bazı kişilerin atlarıyla taşımacılık yaptığını bildiren taşıyıcı esnaf, “Bu cezalar ve masraflar böyle devam ederse biz para kazanamayız. Zaten işler iyi değil bir de aldığımız parayı bunlara ödeyemeyiz. Böyle giderse biz atlarımıza geri döneriz. Atlarla taşımacılık yaparız” dedi.

1 MİLYON 600 BİN TL HARCANMIŞTI

Keşan Belediyesi’nin “At Arabaları Dönüşüyor” projesi kapsamında Keşan’da at arabalarıyla taşımacılık yapan esnafa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle 104 adet triportör dağıtılmış, bunların toplam maliyeti ise 1 milyon 600 bin TL olarak açıklanmıştı. Bu maliyetin yarısını Keşan Belediyesi yarsını da Bakanlık karşılamıştı.