HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Saat 12.00’de, Yeşil Bursa İskender-Kebap Salonu’nda başlayan toplantıya Tokmak’ın yanı sıra İl Başkan Yardımcısı Emin Can Aymelek ve Sosyal Medya Sorumlusu Okan Doğramacı katıldı.

Toplantıda konuşan Volkan Tokmak, amaçlarının başta insan hayatı olmak üzere tüm canlıların hayatına değer vermek olduğunu belirterek, “Doğma büyüme Keşanlıyım. Asıl mesleğim erkek kuaförlüğü. Aynı zamanda da Keşan Berberler ve Kuaförler Odası yönetimindeyim. Her türlü aktivite ve sosyal faaliyetlerde yer almaya çalışıyorum. Böylece Antalya-Manavgat yangınında şahsım olarak erzak ve kıyafet yardımı götürdüğüm yangının ardından, Keşan da böyle bir kuruluş olduğunu öğrendim. Turkuaz Arama Kurtarma gönüllüsü olmaya karar verdim. Edirne Turkuaz Arama Kurtarma gönüllüsü olarak Muğla Köyceğiz yangınında erzak ve kıyafet yardımı için orada bulundum. Gönüllü olarak katılmış olduğum Turkuaz Arama Kurtarma Derneği’ne,  Genel Başkanımız Ercan Soylu tarafından Turkuaz Arama Kurtarma Edirne Temsilcilik Başkanlığı görevine getirildim. Daha sonra Akar Kırtasiye Sahibi olan Emin Aymelek, Edirne Temsilcilik Başkan yardımcılığı görevine seçilmiş bulunmaktadır. Resmi bir kurumda Edirne’de dahil olmak üzere Keşan’da amacımıza yönelik hizmetlerin kazandırılması için bu oluşumun içinde olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.
GÖNÜLLÜ OL SENDE HAYAT KURTAR
Bu güne kadar kendilerine katılan gönüllülerle birlikte kamp eğitimi, deprem tatbikatları, ilkyardım eğitimi, temel yangın eğitimi ve kaza kırım ekipman tanıtımı gibi birçok faaliyette bulunduklarını ifade eden Tokmak, “Amacımız başta insan hayatı olmak üzere tüm canlıların hayatına değer vermek ilkesiyle çıkmış olduğumuz bu yolda dürüstlük, karşılıksız yardımseverlik ve gönüllülük en önemli etkenlerimizdendir. Doğal afetlerde ya da yardım gereken herhangi bir kazada insanlara yardım etmeyi amaçlayan Turkuaz Arama Kurtarma’nın bunu yaparken misyonu gönüllülük esasına dayalı olup, hiçbir maddi veya manevi menfaat beklentisi yoktur. Bu yolda bizimle birlikte Keşan halkından ‘gönüllü ol sende hayat kurtar’ Sloganımız ile siz değerli vatandaşlarımızı olası afetlerde yardıma ihtiyacı olan kişilere el uzatmaya bekliyoruz” diye konuştu.
Derneğin yönetim kadrosu ise şöyle:

-Edirne Turkuaz İl Başkanı: Volkan Tokmak
-Edirne Turkuaz İl Başkan Yardımcısı: Emin Aymelek
-Edirne Turkuaz İl Teşkilat Başkanı: Asım Göksu
-Edirne Turkuaz Bayan Tim Başkanı: Berna Tokmak
-Edirne Turkuaz Gençlik Kolları Başkanı: Caner Öztaç
-Edirne Turkuaz Lojistik Birim Başkanı: Sezer Makinaci
-Edirne Turkuaz Sosyal Medya Sorumlusu: Okan Doğramacı