SONGÜL KONAR

Baro yönetiminde kadın üye sayısındaki artışa dikkat çeken Tutal, "Kadınlar aktif bir şekilde Edirne Barosu'nun yönetimindeler" ifadelerine yer verdi.

“BU GÖREVİMİZİ DE DENİZ HANIM İLE PAYLAŞARAK YERİNE GETİRECEĞİZ”

Pandemi sebebiyle ertelenen ve 27 Haziran'da gerçekleştirilen Edirne Barosu'nun 48. Olağan Genel Kurulu'nda Edirne Barosu Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmesinden mutluluk duyduğunu belirten Özge Kuru Tutal, baronun yeni başkanın Avukat Tacettin Sivrikaya olduğunu ve Keşan'dan Avukat Deniz Kalfa Günay ile birlikte yönetim kuruluna girmeye hak kazandıklarını belirterek, "Bu seçimler Ekim ayında olması gerekiyordu; ancak pandemi sebebiyle yaklaşık 8 ay ertelendi. Biz de kalan süreyi tamamlayacağız ve 1 yıl 6 ay görevde kalacağız. Bu süre içerisinde de Yönetim Kurulu tarafından Keşan Temsilcisi olarak ben atandım, bu görevimizi de Deniz Hanım ile paylaşarak yerine getireceğiz" diye konuştu.

“İKİ KİŞİ OLMAMIZ DA EKSTRA AVANTAJ SAĞLAYACAK”

Edirne'nin Keşan dışındaki ilçelerinde yönetim kurulunda olan bir temsilcinin olmadığını ve bunun da Keşan açısından bir avantaj olduğunu dile getiren Tutal, "Kurul üyesi olan bir temsilci olması demek; vatandaşın, idari ve adliye personelinin direk muhatap alabileceği bir üye olması anlamına gelir. Çünkü bir temsilcinin tek görevi adliye içindeki veya idari işleyişi sağlamak değil, vatandaşın şikayetlerini almaktır. Bunları direk burada bulabilmeleri onların usül, ekonomik ve zaman gibi açılardan da avantajlarına olacaktır. Aksi takdirde Edirne merkezine gitmeleri veya orada görevlendirilen avukatların bizlere ulaşması gerekecek sonrasında bu da zaman kaybına yol açacak. Keşan bu açıdan daha avantajlı iki kişi olmamız da ekstra avantaj sağlayacak" ifadelerini kullanarak, her ilçeye yönetim kurulu olarak temsilcilikler atandığını da sözlerine ekledi.

“KADINLARIN DESTEKLENDİĞİ VE KADINLARIN YÖNETİMDE OLMASI GEREKTİĞİ YÖNÜNDE DESTEK ALDIK”

Öte yandan Edirne genelinde çeşitli meslek grupları içinde kadınların yönetim kurullarında olup, daha çok söz hakkı sahibi olmalarının oldukça önemli olduğuna değinen Tutal, "Başkanla birlikte toplamda 11 üyeyiz. 11 üyeden 5'i de kadın oldu. Sanıyorum kadınların sayı olarak en çok olduğu yönetim kurulu olduk. Kadınlar aktif bir şekilde Edirne Barosu'nun yönetimindeler şu anda. Meslek grubumuzdan kadınların desteklendiği ve kadınların yönetimde olması gerektiği yönünde bir destek aldık. Edirne'de zaten hemen hemen her sektöre kadınlar destekleniyor. Bizim meslek grubumuzda da aynı şeyin olduğunu hem seçim çalışmaları hem de sonuçları ile görmüş olduk. Edirne Barosu kadın yöneticileri destekledi" şeklinde konuştu.

"TÜM ADALETSİZLİKLERİN KARŞISINDA OLACAĞIZ"

Son olarak adaletin sağlanmasında avukatların rolüne vurgu yapan Avukat Özge Kuru Tutal, bu zamana kadar olduğu gibi avukatların görevlerinin başında olup haksızlığın önlenmesine dair çalışmalarına devam edeceklerini de şöyle aktardı: "Bizler avukatlar olarak gerek baro, gerek ilçe temsilcilikleri olarak tüm adaletsizliklerin karşısında olacağız. Halkın, bireysel ve toplumsal ihtiyaçları konusunda yanlarında olacağız. Avukatlar adaleti sağlamanın ayağı. Biz de tüm sorunlar, haksızlıklar ve hukuksuzluklar karşısında her platformda elimizden geleni yapıp mücadelemizi gerçekleştireceğiz."