BÜLENT SAYLAM

Keşan Belediyesi Encümen Salonu’nda düzenlenecek ihale, saat 15.00’te başlayacak. İhaleye katılımın olmaması durumunda, 23-25-30 Haziran ve 2 Temmuz 2020 tarihlerinde yine aynı yer ve zamanda pazarlık usulüyle kiralama işleminin yapılacağı öğrenildi.

KİRALAMA 3 YILLIK

Keşan Belediyesi tarafından 3 yıllığına kiralama yapılması planlanan 21 noktada, toplam 606 aracın park etmesi bekleniyor. Muhammen bedelin aylık 10 bin TL, 3 yıllık muhammen bedelin ise, 360 bin TL olduğu ifade edildi. İhale katılmak isteyenlerin geçici teminat olarak, 10 bin 800 TL yatırması gerekiyor.

2017’DE 311 ARACI KAPSIYORDU

Hatırlanacağı gibi 2017 yılında yapılan ücretli otopark ihalesi, 311 aracı kapsıyordu. Yeni yapılacak ihalede araç kapasitesinin 606’ya çıkartıldığı görüldü.

“HELVACIOĞLU ‘PARKOMAT İHALESİ BİTİNCE GERİ ALACAĞIZ’ DEMİŞTİ”

Öte yandan 19 Temmuz 2019 tarihinde Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu yaptığı basın toplantısında, parkomat ihalesinin 2020 yılının mayıs ayında sona ereceğini ve bir daha anlaşma yapılmayacağını söylemişti. Helvacıoğlu, “Halkın ücretsiz olarak kullanması gereken yollarımızı parkomat ihalesi bitince geri alacağız ve bir daha anlaşma yapmayacağız. Kaldırımlarımızı genişletip yollarımızı iyileştirerek halkımıza güzel bir trafik hizmeti sunacağız.” şeklinde konuşmuştu.

KEŞAN MERKEZİNDE KİRALANACAK NOKTALAR VE ARAÇ SAYILARI İSE, ŞÖYLE:

İsmet İnönü Caddesi (40 araç), Namazgah Sokak (14 araç), Borsa Sokak (14 araç), Bakırcılar Sokak (18 araç), Hal Geçidi Sokak (14 araç), Paşayiğit Caddesi (Rasim Egene Caddesi, Çifte Minareli Sokağa kadar-50 araç), Pazar Sokak (Paşayiğit Caddesi, İlyasbey Caddesi’ne kadar-65 araç), İlyasbey Caddesi (Rasim Egene Caddesi’nden, Zati Yörüker Caddesi’ne kadar-20 araç), Eski Garaj Sokak (15 araç), Anafartalar Caddesi (Alparslan Türkeş Meydanı’ndan Uğur Mumcu Caddesi’ne kadar-45 araç), Coşkun Tezelli Sokak girişinden, Alparslan Türkeş Meydanına kadar İsmail Saraç Caddesi (28 araç),Alparslan Türkeş Meydanından, Sebat Sokak ile Demirciler Caddesi arası (5 araç), Alparslan Türkeş Meydanından Paşayiğit Caddesi kesişimine kadar Demirciler Caddesi (35 araç), Demirciler Caddesi’nden, Hayribey Sokağa kadar Dr. Tayyip Akalın Caddesi (40 araç), İsmet İnönü Caddesi’nden, Paşayiğit Caddesi’ne kadar Fevzi Çakmak Caddesi (40 araç), Hastane Caddesi’nden Rasim Ergene Caddesi’ne kadar Paşayiğit Caddesi (55 araç), Demirciler Caddesi’nden, Feyzi Çakmak Caddesi’ne kadar Kazım Karabekir Caddesi (30 araç), Paşayiğit Caddesi’nden, Dr. Tayyip Akalın Caddesi’ne kadar Güven Sokak (8 araç), Cumhuriyet Caddesi’nde, şube sokağa kadar Şehitlik Caddesi (30 araç), Şehitlik Caddesi Paşayiğit Caddesi kesişimine kadar Hastane Caddesi (20 araç), Kurtuluş Caddesi’nden, Şehit Komando Er Levent Çembelli Sokağa kadar Hayribey Sokak (20 araç).