Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı A. Eşref Fakıbaba’nın kulaklarını çınlatayım. Bakanlığı döneminde iyi hatırlıyorum Kasım ayında yaptığı bir açıklamasında “Ben milletime ucuz et yedireceğim, bu müjdeyi veriyorum. Marketlerde ucuz et satışının en kısa zamanda devreye girecek” demişti.

Ucuz et arayan vatandaşlar alırım diyerek gittiği marketlerde aradığını bulamamıştı.

Tarım Bakanına hayatını hayvanlarla paylaşmış bir çoban ucuz etin nasıl yenir yönünde bir konuşma yaptı. Ona ithal et değil, kendi yetiştirip ürettiğimiz eti ucuza yemek için dağdaki çobanı ahırındaki yetiştiriciye güzel destek sağlanırsa ithal ete gerek kalmaz. Bakanda çoban çok haklı söylüyor bende onun fikrine katılıyorum demişti. Taşıma suyla değirmen dönmez. Ucuz et yedirmek kısmet olmadı. Bakanlıktan ayrıldı adı da unutuldu.

4 dönem milletvekili seçilip bakanlık görevi yapan rahmetli Ekrem Pakdemirli’nin atanmış oğlu Bekir Pakdemirli halkına ucuz et sözü vermedi. Geçmişte Bakanın verdiği sözün mahcubiyetini yaşamak istemediği anlaşılıyor.

Bende diyorum ki ucuz et yemek Kurban’da verilecek et olacaktır. Sağlıklı beslenin diyenlere duyurulur. Müjde az kaldı.

Bir araştırma yapılsa ve en son ne zaman et yedin sorusu yöneltilse öyle sanıyorum çoğunluk Kurban’dan Kurban’a diyenlerin çok olduğu beni yanıltmayacaktır.