HABER MERKEZİ

Üyeler tarafından, Ulaşım ve Trafik komisyonunun çalışmalarına devam ettiği ifade edilen yazılı açıklamada, Temmuz ayı meclisinde alınan kararla Kent İçi Toplu Taşıma, Yol, Trafik Düzenleme Projesi” çalışmalarına destek olmak amacıyla Ulaşım ve Trafik Komisyonuna havale edildiği hatırlatılarak, 3 Ağustos 2020 tarihli Komisyon toplantısında yapılan görüşmelerde Toplu Ulaşım, Trafik, Yol Düzenleme Projesi Hazırlatılması işinin; pandemi nedeni ile ilköğretim okulları ve üniversitelerin öngörülen tarihte açılmaması ve ne zaman açılacağına dair bir belirsizlik halinin bulunması, salgının etkilerinin halen devam etmesinden dolayı çalışmada toplanacak sabit verilerin (toplu taşıma kullanım, Özel Araç Kullanım, Trafik yoğunluğu olan saatler, araç yön akışı verileri ve benzeri ) salgın sona erdikten ve hayat normal döndükten sonraki durum için yanıltıcı olabileceği hususlarından, ihale sürecinin 25 Kasım 2020 tarihine kadar ertelenmesine, daha yakın bir tarihte okulların açılması durumunda ise ertelemenin iptal edilip ihale sürecine devam edilmesine oy birliği ile karar verildiği belirtildi.

“KEŞAN ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİ İLE İLGİLİ SORUNLARIN OLDUĞUNU YAŞAYARAK GÖRÜYORUZ”

Keşan’da şehir içi trafiği ile ilgili sorunların olduğuna değinilen açıklamada, “Seçildiğimiz günden bu yana şehir içi trafiğindeki sorunlarla ilgili; komisyon çalışmalarında, meclis toplantılarında ve diğer toplantılarda belediye başkanlığı makamıyla görüşüp, liyakat sahibi kişi ya da kurumlarla bilimsel bir çalışma yürütülerek ivedilikle çözüm üretilmesi konusunda önerilerde bulunduk. Geçtiğimiz bir buçuk yılda Keşan’da yap-boz mantığı ile çeşitli trafik düzenleme çalışmalarının yapıldığını gördük. Yapılan tüm düzenlemelerde Keşan Belediyesi Ulaşım ve Trafik Komisyonu çalışmalara dahil edilmemiş, bilgilendirme bile yapılmamıştır. Belediye Başkanı kendine yapılan eleştirileri sevmiyor ama biz üzerimizdeki sorumluluk gereği bunları söylemek zorundayız. Ne yazık ki ‘ben yaptım oldu’ yaklaşımı ve deneme-yanılma yöntemleri ile hareket ederek büyüyen ve gelişen Keşan’ımızın kanayan yarası şehir içi trafiğinin düzeltilmesi mümkün olmadığı gibi, şehir içi trafiği daha büyük bir keşmekeşin içine girmiştir. Amacımız Belediye idaresinin niyetini okumak değildir. İyi niyetli olarak çözüm bulmaya çalışılmış olabilir. Fakat en büyük yanlış, bir buçuk yıldır trafiği iyileştirmek adına liyakatsiz bir çalışma yapılmış olmasıdır. Zira kent trafiğini düzenlemek-değiştirmek uzman kişilerce planlanıp, simülasyonları yapılarak hayata geçirilmesi gereken bir uygulamadır” denildi.

“UMARIZ BUNDAN SONRA BURADA HERHANGİ BİR KAZA OLMAZ”

Meclisin kurmuş olduğu Ulaşım ve Trafik Komisyonu’nun AK Partili ve MHP’li komisyon üyelerine rağmen belediye başkanı tarafından devre dışı bırakılıp işlevsiz hale getirilmeye çalışıldığı söylenen açıklamanın devamında, “Bir başka örneğini eski cezaevi karşısındaki uygulamada yaşadık. Belediye Başkanı kendi inisiyatifini kullanarak; komisyonun, uzman kişilerin ve bu konuda yetkili olan kurumların görüşüne başvurmadan ‘ben yaptım oldu’ mantığı ile söz konusu kavşak bağlantısını çift yön olarak düzenleyip trafiğe açtı ve bir saat bile geçmeden burada çift yönün yarattığı kargaşadan dolayı maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Sonrasında aynı noktada birkaç maddi hasarlı kaza daha olduğunu öğrendik. 03.09.2020 tarihli Ulaşım ve Trafik komisyonu kararında, Millet İttifakının meclis üyeleri olarak; Muhtar Ali Çevikel Caddesi istikametinden İstiklal Caddesi istikametine akan trafiğin eski haliyle Dernek Sokak kesişim noktasından tek yön olarak istiklal caddesine (eski cezaevi karşısı) bağlanmasının trafik güvenliği açısından daha uygun olduğu görüşünü sunduk. Gelinen son durumda söz konusu nokta, yeni düzenlemeyle çift yön olarak kullanılmaya devam ediyor. Umarız bundan sonra burada herhangi bir kaza olmaz” ifadelerine yer verildi.

“BELEDİYE BAŞKANININ KOMİSYON ÇALIŞMALARINI TAKİP ETMEDİĞİ ÇOK AÇIK ORTADADIR”

Belediye Başkanının daha önceki söylemlerinde ‘Millet İttifakı üyeleri komisyon çalışmalarını aksatıyor, komisyon çalışmalarına katılmıyor’ benzeri ifadelerde bulunduğunu dile getiren Ulaşım ve Trafik Komisyonu Millet İttifakı Meclis Üyeleri, açıklamalarını şöyle sonlandırdı: “Belediye başkanının komisyon çalışmalarını takip etmediği çok açık ortadadır. Millet ittifakı meclis üyeleri tüm komisyonların toplantılarına eksiksiz katılıp, yapılan çalışmalara destek olurken, Cumhur İttifakı komisyon üyelerinden bazılarının, birçok toplantıya katılım sağlamadığı tutanaklarla sabittir. Biz Millet İttifakı olarak ‘Zararın neresinden dönersek kârdır’ düşüncesiyle Keşan Şehir içi trafik sorunun çözümü için ivedilikle uzman ekiplerden destek alınarak çalışma yapılması gerekliliğini bir kez daha vurguluyoruz. Umarız şartlar en kısa sürede oluşur ve trafik düzenleme projesinin ihale süreci tekrardan başlatılabilir. Ulaşım ve Trafik komisyonu millet ittifakı üyeleri olarak Keşan’ımızın Ulaşım ve Trafik sorunlarının çözümü noktasında her türlü desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz.”