HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Edirne Valiliği ve Keşan Belediyesi tarafından kadınların istihdama kazandırılması ve unutulmaya yüz tutan sepetçilik mesleğinin yaşaması için hazırlanan ‘Emek kadından, sepet hasırdan’ projesi kapsamında 24 kadın kursiyerin katıldığı sepet örücülüğü, kursu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle dün, saat 11.00’de Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen tanıtım etkinliğiyle başladı. Pandemi kuralları çerçevesinde müdürlüğün bahçesinde yapılan etkinliğe, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nergis Mustafapaşa, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

KADIN ELİNİN DEĞMEDİĞİ EKONOMİ BÜYÜMEKTE ZORLANIR

Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, sepet örücülüğü kursuyla 24 kadına istihdam sağlamak üzere yola çıktıklarını belirterek, “Unutulmaya yüz tutmuş meslek haline gelen sepet örücülüğü kursunu başlattık. Bu üretilen sepetleri satarak, kadınlarımızın ekonomisine destek vereceğiz. Kadın eli değen şeylerin ne kadar bereketli olduğunu göstermek anlamında da kursu bu anlamlı günde açtık. Kadın elinin değmediği ekonomi büyümekte zorlanır. Kadın emeğimizin yanında olan çalışmalarımızı her gün arttırarak devam ettireceğimizden kimsenin endişesi olmasın. Keşan Belediyesi’nin Kent Hizmetleri Birimi’nden bizler üretilen ürünleri satın alacağız. Satın aldığımız ürünleri de satış noktalarında, internette değerlendireceğiz” dedi.

KADIN GÜÇLENİRSE HEM AİLE HEM DE TOPLUM GÜÇLENİR

Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nergis Mustafapaşa da, kadının güçlenmesinin hem ailenin hem de toplumun güçlenmesi anlamına geldiğini ifade ederek, “Bu doğrultuda sayın valimizin önderliğinde sayın kaymakamımız ve belediye başkanımız işbirliğinde ‘Emek kadından, sepet hasırdan’ projesi hazırlandı. Bu proje 2 aşamadan oluşmaktadır. 1’inci aşamada halk eğitim merkezi müdürlüğümüz tarafından 24 kadınımıza sepetçilik konusunda eğitim verilecektir. 2’nci aşamada eğitime katılan kadınlarımızın üretime geçerek istihdama katılımlarının sağlanmasıdır” diye konuştu.

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz da kursun açılmasına katkı ve destek verenlere teşekkür etti. Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar ise mesleği olmayan kadınlara mesleki eğitim verilmesi ve istihdama kazandırılmasının önemli olduğunu söyledi. Etkinlikte, eğitimi verilerek örülmesi ve satılması planlanan sepetlerde sergilendi.