SONGÜL KONAR

“BU GİDİŞLE HERHANGİ BİR ÇÖZÜM ÜRETİLECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM”

Saros Körfezi’nde uzun zamandan bu yana devam eden imar sorunları hakkında değerlendirmelerde bulunan Uybaş, “Yaşanan imar sorununa, bu gidişle herhangi bir çözüm üretileceğini düşünmüyorum. İmar planları konusunda, atılan herhangi bir adım yok. İmar sorunu olmasından ötürü bu bölgede çivi dahi çakılmıyor. Bununda, bölge ekonomisine olumsuz bir yansıması oluyor. İnsanlar tarlalarını satacak ya da yeni yatırımlar yapmayı planlıyorlar ancak, sorunlar nedeniyle, bu gerçekleştirilemiyor. İmar planları hakkında bugüne kadar ciddi bir açıklamanın olmadığını görmekteyiz” dedi.

“İNSANLARIN İMAR KONUSUNDA MAĞDUR EDİLMEMESİNİ İSTİYORUZ”

“İmar planları konusunda yetki kime aittir?” şeklindeki soruya cevap veren Nusret Uybaş sözlerine şöyle devam etti: “İmar planlarıyla ilgili, yetki ve sorumluluk Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndadır. Ama buna rağmen bazı kurum ve kuruluşlar, plan yapma yetkisine sahip olduğunu görüyoruz. Gökçetepe Sahili’nde kiralanan ormanlık alanda 20 tane bina yapıldı. Gökçetepe Sahili’nde belli kesimde herhangi yapılaşma olmazken, kamp alanında gerekli yapılaşmaların olduğunu görmekteyiz. Orman kampı olması nedeniyle, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yetkisi dahilinde olması nedeniyle, bu çalışmaların olduğunu düşünüyorum. Burada, insanların imar konusunda mağdur edilmemesini istiyoruz. Sorunun çözüme kavuşmasını istiyoruz.”

“İMAR PLANLARININ HAYATA GEÇİRİLMESİ KONUSUNDA UMUDUMUZ YOK”

“İmar planlarıyla ilgili sorunun çözüme kavuşacağına inanıyor musunuz?” şeklindeki soruya cevap veren Uybaş, sözlerini şöyle tamamladı: “İmar planlarının uzun bir süre daha çözüme kavuşacağına inanmıyorum. Hiçbir kurum, sorunun çözümü anlamında adım atmaz. Bölgede, FSRU Limanı hayata geçirilecek, Gökçetepe’deki orman kampı genişletilecek ve daha sonra imar planları hayata geçirilecek. Benim düşüncem bu yöndedir. Bölgede yaşayan birçok insan, imar affına başvurdu ama planların yok hükmünde olduğu dile getiriliyor. İmar planları konusunda, herkes topu birbirine atıyor. Bundan ötürü de, imar planlarının hayata geçirilmesi konusunda umudumuz yok.”