HABER MERKEZİ

Koronavirüs Türkiye genelinde olduğu gibi Keşan’da yeniden artış gösterdi. Bayram tatili sebebiyle oluşan nüfus hareketliliği ve gevşeyen tedbirlerin etkili olduğu yeni dalga ile virüs hiçbir yere gitmediğinin mesajını verdi.
Özellikle son hafta içinde test için sağlık kurumlarına başvuran kişi sayısında artış dikkat çekerken, edinilen son bilgilere göre önceki gün yapılan 60’a yakın testin 35’inden fazlası pozitif çıktı. Hastalar evlerinde bir haftalık karantinaya alınırken, şu günlerde Keşan Devlet Hastanesi’nin pandemi yoğun bakım servisinde de yoğunluk yaşanmaya başladı. Hastalık yayılmaya devam ederken, tatil dönüşleri ile birlikte yeniden rakamların tırmanmasından korkuluyor.

Öte yandan, Türkiye’de vaka sayılarının geçtiğimiz hafta yeniden 100 binin üzerine çıkmasının ardından ise vatandaşların tekrar maske kullanmaya başladığı görüldü. Son günlerde sokaklarda daha fazla insanın zorunlu olmamasına rağmen açık alanda maske takması dikkat çekti. Son olarak, BioNTech aşısı yaptırmış ve üzerinden 6 ay geçmiş kişilere hatırlatma dozu tanımlandı. Enabız sistemine tanımlananlar randevu alıp aşı olabilecek. 3 doz BioNTech aşısı olanlar için bu 4’üncü doz olacak. 65 yaş ve üstü ile riskli gruplarda olanlar için bu 6’ncı doz aşı olacak.

Hatırlatma dozu için BioNTech, Sinovac veya TURKOVAC’tan biri tercih edilebilecek. 

Sinovac ve Turkovac’ta ise hatırlatma dozu aralığı ise 3 ay olarak belirlenmişti.