AYGÜL KONAR

“SAHİLLERİMİZDEKİ İMAR SORUNU BİR TÜRLÜ ÇÖZÜME KAVUŞTURULAMADI”

Sazlıdere ve Gökçetepe sahillerinde yaşanan imar sorunu hakkında değerlendirmelerde bulunan Vural, “İmar sorunu yaklaşık 7 yıldan bu yana devam ediyor. Sahillerimizdeki imar sorunu bir türlü çözüme kavuşturulamadı. İl Genel Meclisi Üyesi olduğum süreçte, yaşanan sorunun çözümü için komisyon kurulması gerektiğini ve Ankara’da çözüm aranması gerektiğini dile getirmiştik. Ama İl Genel Meclisi’nde çoğunluk CHP’de olduğu için komisyon kurup, Ankara’ya gidememiştik. Sorun, 2021 yılında olmasa dahi 2022 yılında çözüme kavuşturulmasını istiyoruz” dedi.

“NEYE GÖRE BUNLARI SÖYLÜYOR”

Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş’in “Saros’un imar sorunu yıl sonuna kadar çözüme kavuşur” şeklindeki sözleriyle ilgili konuşan Adnan Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın başkan çözüleceğini dile getiriyor ama neye göre bunları söylüyor. Bu konuda herhangi bir projeniz ya da başvurunuz var mıdır? Yapılan herhangi bir çalışma yok. Sadece lafta kalınıyor. Sorunların çözümü için bunun takipçisi olunmalı. İl Genel’de CHP iktidar olduğu için onların ön ayak olması gerekiyor. Eğer ön ayak olursa ve projesi sunarsa, Ankara’da çözüme kavuşacaktır. Sorunlar gerekli yerlere iletilmiyor. Gerekli çalışmalar yapılmıyor.”

“CHP’LİLER SÜREKLİ TOPU TACA ATMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Sorunların çözümü için birlik ve beraberlik içerisinde olmaları gerektiğini ifade eden Vural, sözlerini şöyle tamamladı: “CHP’liler yaşanan sorunu ve çözüm önerilerini milletvekilimiz Fatma Aksal’a anlatmış olsalardı, belki bugüne kadar bu sorunları konuşuyor olmazdık. Ama CHP’liler sürekli topu taca atmaya çalışıyorlar. Bölge insanın mağdur olmaması için artık, taşın altına herkesin elini koyması lazım. Bölgede, inşaat yapmak isteyenler yapamıyor. Çünkü imara açık olmadığı için ruhsat alamıyorlar. Bölgede yaşanan mağduriyetin giderilmesi adına milletvekilimiz, il ve ilçe başkanımız tarafından gerekli çalışmaların yapılarak, soruna çözüm üretilir. Sorunun çözümü için birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız.”