HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL – MEHMET AYTAÇ

Caddenin ortasında bilinmeyen bir sebeple oluşan büyük çaplı çökme, belediye ekipleri tarafından üzerine tekrar beton atılarak onarılmaya çalışıldı. Duba ve şeritlerle trafiğe kapatılan caddeye atılan betonun da çökmeye başladığı ve yeniden onarım gerektireceği gözlendi.

YAĞMURLAR, SORUNLARI ORTAYA ÇIKARDI

Kurak yaşanan mevsimle birlikte geciken yağışlar, Keşan Belediyesi’nin asfalt ve kaldırım yapım işlerini kolaylaştırdı. Ancak yağışların başlamasıyla bu çalışmalardaki hatalar da ortaya çıkmaya başladı. Daha önce Edirne Valisi Ekrem Canalp’in de katıldığı törenle açılan Rasim Ergene Caddesi’nin büyük bölümü ilk yağmurlarla birlikte sular altında kalmıştı.

HELVACIOĞLU, “KEŞAN’IN SOKAKLARI PORTEKİZ’DEN GÜZEL” DEMİŞTİ

Hemen her etkinlik ve törende belediyenin asfalt ve yol çalışmalarına vurgu yapan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, 19 Kasım Keşan’ın Kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen Rasim Ergene Caddesi açılış törenindeki konuşmasında; Görevimiz boyunca toplamda 170 km’lik Keşan yol ağının 50 km’lik yol ve kaldırım çalışmasını tamamlamak üzereyiz. 50’ye yakın cadde ve sokakta yenileme çalışmalarımız sizlerin desteğiyle nihayetine erdi. 40 ülke gezdim. Dün de 41.’den geldim. Hep derdim ki Keşan’ın durumu niye o ülkeler gibi değil derdim. Taşın altına elimize 3 sene önce koyduk. Bir seferberlik başlattık. Ve 41. ülkeden, Portekiz’den geldim. İnanın Keşan’ı akşam üç buçukta gezdim. Yemin ediyorum bizim sokaklarımızın daha güzel olduğunu gördüm. Şimdi gurur duyuyorum Keşan ile” demişti.

MEDYA CAFE, ÇETİN EMEÇ CADDESİ İÇİN UYARMIŞTI

Diğer yandan Çetin Emeç Caddesi’ndeki ilk yarıklar ve çökme belirtisi, Medya Cafe programında ekrana getirilmiş ve program yapımcıları Bülent Saylam ve Mehmet Aytaç tarafından uyarılar yapılmıştı. 29 Kasım 2021’de canlı olarak yayınlanan programa bir izleyicinin gönderdiği ilk görüntüyü değerlendiren Aytaç; “Daha yeni yapılan, dumanı üstünde, tazecik asfaltın, nasıl çökmeye başladığını, nasıl yarılmaya başladığını gösteren bir fotoğraf. Nasıl ilerleyeceğiz? 30 yıl meselesi var. Bir türlü bunu atlatamadık. Ama konu gündelik işlere gelince 30 yıl önceki teknolojiden bir farkımız yok, belki hatta daha bile gerideyiz. 3 gün önce yapılan asfalt yol, çökme yaşıyor. İyi yapmıyorsunuz işinizi, iyi yapmadığınız zaman da böyle oluyor. Buradan bu asfalt patlamış. Bu ne demektir, devamı gelecek demektir. Buraya bir yama atılacak ama sonra başka bir yerden patlayacak” diyerek uyarıda bulunmuştu.

PAŞAYİĞİT CADDESİ’NDE VATANDAŞ KENDİ ÇÖZÜMÜNÜ ARIYOR

Sonbaharda asfaltlanan Paşayiğit Caddesi üzerinde ise daha ilginç görüntüler yaşandı. Yağmur suyunu tahliye edecek kanal ve mazgalların yetersizliği ile yolun yana doğru eğiminden dolayı ev ve işyerlerinin önünde su biriken vatandaşlar, çareyi kendi başlarına suyolu açmakta buldu. Paşayiğit Caddesi’ndeki bir vatandaşın dün baltayla yeni asfaltı kırarak suyun akışı için yol açması çabası dikkat çekti.