SONGÜL KONAR

8 Temmuz pazartesi günü basına açıklama yapan mahalle sakinleri aynı zaman da yolun bir kısmının 4, diğer kısmının 5 kat daire olmasını, metruk evlerin olduğu yerin yıkılması için talepte bulunduklarını fakat 3 kat izin verilmesini eleştirdiler.

“BU BİZE KARŞI YAPILAN BİR AYRIMCILIKTIR”

Bulunan yerin 1951’den sonra gelen Bulgar Muhacirlerine verildiğini söyleyen Mecit Yalçın, “Yolun alt tarafı da üst tarafı da Bulgar Muhacirlerine verilmiş yerler. Alt yola 5, üst kata 4 kat veriliyor da neden buraya 3 kat veriliyor? Niye ayrılıyoruz, burada bir ayrımcılık mı var? Bizlere de bu konuda yardım edilmesini, iyi yaşamayı istiyoruz. Belediye Başkanımızdan arzu ediyoruz. Yeni seçilen belediye başkanımızın bir suçu yok, bu şimdiye kadar olan belediyeciliğin ihmallerinin sonucudur. Biz bunların düzelmesini istiyoruz. Biz öldükten sonra buraları komple belediye alsa ne olur? Hiç olmazsa çoluk çocuğumuz yararlansın. Bu güne kadar bununla ilgili belediyeye başvurumuz oldu. Daha önceki belediyeye muhtarımız ile birlikte dilekçelerimizi sunduk. Bize geri dönüş olarak yalnızca 3 kat izin verildi. Bu bize karşı yapılan bir ayrımcılıktır. Belediyeye yine müracaatımız olacak. Biz burada 10 hane mağduruz. Ne yıkmaya geliyor, ne yapmaya. Şimdiye kadar müteahhitler geldi, onlar da belediyeye gittiler, onlara da 3 e 3 izin verdiler. Kendileri de bizlerin mağdur olmamızı istemediler.” diye konuştu.

“EMNİYET HANGİ BİRİNİ KOVALAYACAK”

Yalçın’dan sonra söz alan Davut Yılmaz ise, “Biz burada mağduruz, ön tarafımız 5, arka tarafımız 4 kat. Ortada kaldık, bize 3 kat veriyorlar. Müteahhitler buraya girmiyor. Komşularımızdan bazıları yerlerini verdi. Gece belli bir saatten sonra gelen giden belli olmadığı için sokağa çocuklarımızı çıkaramıyoruz. Emniyete haber veriyoruz ama emniyet hangi birini kovalayacak. O tereddüt ile müstakil evlerimizde rahat uyuyamıyoruz. Başkanımızdan bize 5 kat izin vermelerini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“İÇERİYE GİRİYORLAR, NE YAPTIKLARI BELLİ DEĞİL”

Yılmaz’dan sonra söz alan Mediha Yalçın, “Bu kadar olmaz. Geçen gün kovaladım birkaç adamı hala gelmeye devam ediyorlar. İçeriye giriyorlar, ne yaptıkları belli değil. Ne kadar kovsak da yine geliyor. Bu binalar yıkılsın, bize de rahatlık olsun. Biz ev istiyoruz, müteahhitlere girsin dedikleri gibi kabul ettik. Yan taraftaki ev boş mu? Gel burasını yık, alt taraf boş mu, gel onu da yık amenna. Ama izin verilmiyormuş. İzin vermiyorsun, kat mülkiyeti de vermiyorsun. Bizi bu pisliğin içinden de kurtarmıyorsun. Bu ayrımcılığın bitmesi gerek. Sahipleri imza atmadan binalar yıkılamıyormuş, burası oturulacak yer değil ki. Biz bir kepçe ile düzeltilmesini de istedik. Şu anki belediye başkanının sesimizi duyacağını umuyoruz, inşallah bir şey yapar.” şeklinde konuştu.