BÜLENT SAYLAM

700 Evler TOKİ Konutları F-2 Daire 8’de evi yanan Aydoğan Sepetçi yaklaşık 2 haftadır barakada yaşıyor. 4 Mart 2022 tarihinde evi yandıktan sonra kendi imkanlarıyla yaptığı barakada karısı ve 2 çocuğuyla yaşayan Sepetçi, Keşan Belediyesi, Keşan Kaymakamlığına başvurduğunu Kaymakamlıktan 100 TL yardım çıktığını söyledi. Yangından sonra evin muslukları, kalorifer petekleri ve elektrik tesisatlarının çalındığı görüldü.

EVİMİZE YENİDEN GEÇMEK İSTİYORUZ

Yangından sonra Keşan Belediyesine gittiğini söyleyen Sepetçi, süreci şöyle anlattı: “Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı’ya gittim. Olumsuz cevap verdi. ‘Biz sana yardımcı olamayız’ dedi. O beni Keşan Kaymakamlığına yönlendirdi. Keşan Kaymakamlığı da ‘olumsuz’ dedi. AFAD’a yönlendirdi. AFAD’tan bir yardım çıkmadı. Keşan Kaymakamlığından bana 100 TL yardım çıktı. 100 TL ile ben ne yapabilirim? Evimize yeniden geçmek istiyoruz.”

BİZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NDE YAŞAMIYOR MUYUZ?

Devlet yetkililerinden yardım isteyen Sepetçi sözlerine şöyle devam etti: “Devlet yetkililerinden yardım istiyoruz ama hep olumsuz geliyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşamıyor muyuz? Ne yapalım biz? Terk edip gidelim mi? Dışarıdan gelenler var, Suriyeliler var, herkese yardım oluyor bize yok. Bütün yetkililere sesleniyorum buradan görsünler halimizi.”

Yangından sonra evindeki tesisatın da çalındığını söyleyen Aydoğan Sepetçi, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Evdeki tesisatı çaldılar. 100 TL’den fazla bir hasar var. Devletimiz bize yardım etsin”