SONGÜL KONAR

Keşan Belediyesi’nin Ekim ayı meclis toplantısında “Belediye sorumluluk sahası içerisinde bulunan 10 adet Duraklı Büfe Yerinin Yap-İşlet-Devret Modeli ile 10 Yıla Kadar Kiraya Verilmesi yetkisinin Belediye Encümenine verilmesi hususunun görüşülerek karar bağlanması” maddesi oy birliği ile kabul edilmişti.  

Keşan Belediye Başkan Vekili Nehir Gergin, Belediye Başkan Yardımcıları Yakup Balcı, Nuran Uslu ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Müslim Çekiç, ihaleleri gerçekleşecek duraklar ile ilgili bilgi verdiler. 

GERGİN: “KEŞAN İÇİN TİCARİ ANLAMDA GÜZEL BİR UYGULAMA”

Keşan için ticari anlamda güzel bir uygulama olduğunu belirten Belediye Başkan Vekili Nehir Gergin, “Büfeli duraklar için uygulamaya önümüzdeki dönem başlayacağız. Vatandaşlarımız, sosyal medya hesaplarını ziyaret ettiğinde, nasıl bir model olması gerektiğini, ne şartlarda alınabileceğini hangi noktalarda durak uygulamasının yapılabileceğini görebilir. Örnek uygulamamız bir süredir Cumhuriyet Meydanı’nda bulunuyor. İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün karşısında bulunan durağı örnek durak haline getirmiştik. Burada belediyemizin bazı hizmetleri ile ilgili bilgilendirmeler yapıyorduk. Şimdi sayısını arttırmak istiyoruz. Bu işe Belediye Başkan Yardımcımız Yakup Balcı ve Mali İşler Müdürlüğümüz bakıyor. Detay ve şartları kendileri paylaşacaktır. Keşan için ticari anlamda güzel bir uygulama. Duraklarımız bazı zamanlarda ya da bazı yerlerde atıl veya bakımsız kalıyordu. Güvenliğin sağlanması adına bazı sorunlar da yaşanıyordu. Burayı işletecek arkadaşlarımız hem bir miktar para kazanacak hem de istihdam yaratmış olacağız. Duraklarımız oradaki işletmecilerin kontrolünde olmuş olacak. Durakta bekleyen vatandaşlarımız kendini güvende hissetmiş olacak. Bu gibi çeşitli avantajları olan bir uygulama. Dezavantajı yok denecek kadar az. Pek çok artısı olan bir projeyi hayata geçirmiş oluyoruz. Vatandaşlarımız, bizim belirlediğimiz noktalar haricinde yer önerebilir. Önerilere açığız” diye konuştu. 

BALCI: “DURAKLARIN KİRALARI BAZI NOKTALARDA BİN TL, BAZI NOKTALARDA 750 TL, BAZI NOKTALARDA DA 500 TL”

Gergin’den sonra söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı duraklar için yeni yatırımcılar beklediklerini belirterek şunları söyledi: “Başlangıç noktamız şimdilik Cumhuriyet Meydanı’nda İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün karşısındaki durak. Yeni yatırımcılar bekliyoruz. Keşan’ın belli başlı noktalarında 10 adet durağı, 10 yıllığına büfeli durak şekliyle ihaleye çıkaracağız. İhalenin son başvuru günü 2 Kasım. 2 Kasım’da herkes evraklarını teslim edecek. 3 Kasım’da 10 büfeli durağın ihalesi yapılacak. Durakları sahiplendirmek ve hizmet sunmak istiyoruz. Kira sözleşmeleri 10 yıllık yapılacak. Yap işlet devretten kastımız, 10 yıl sonra yeniden ihale olacak. 10 yıl sonra burasını alan arkadaş, ihaleye girerek yeniden işletebilir. Kira başlangıçlarını minimal tuttuk. Durakların kiraları bazı noktalarda bin TL, bazı noktalarda 750 TL, bazı noktalarda da 500 TL. Keşan halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu tip durakları önümüzdeki sezon Erikli ve Yayla’da da düşünüyoruz. Bununla ilgili talep gelirse Keşan’ın bazı noktalarda da, Yeni Mahalle dediğimiz bölgemizde de bu modelle gitmeyi planlıyoruz. Keşan’a hayırlı olmasını diliyoruz.”