HABER MERKEZİ

Keşan Belediyesi’nin engellilere yönelik projelerinden biri olan ve halen internet sitesinde sergilenen engelsiz plajdan geriye kalanlar, engelli vatandaşları üzdü.

Bu yıl kaldırılan plaj alanında, engellilerin denize girmeleri için yapılan iskele de bir kenara atılarak çürümeye terk edildi.

36 AYDA NEREDEN NEREYE ADLI KİTABIN 219. SAYFASINDA VE İNTERNET SİTESİNDE VAR

Keşan Belediyesi tarafından bastırılan ve tartışmalara konu olan 36 Ayda Nereden Nereye kitabının 219. sayfasında “Engelsiz yaşam alanları attık. Engelsiz plajı hayata geçirdik” başlığıyla verilen bilgide; “Onların mutluluğu bizim de mutluluğumuz. Engellilerimiz için her türlü konforu oluşturmaya gayret gösteriyoruz” denilmişti. Ancak ortada sözü elden konfordan eser kalmadı. Kumsala girişi kolaylaştıran ahşaplar yerden söküldü, ahşap gölgelik kaldırıldı, iskele bir kenara atıldı ve dubalar denizden çıkarıldı.

Duruma tepki gösteren bazı engelli vatandaşlar, çektikleri fotoğrafı gazetemiz ile paylaşarak; “Bizler bu plaj ilk yapıldığında çok mutlu olmuştuk. Plajımızı fırsat buldukça kullanmayı seviyorduk. Bizler her zaman denize gelip gidemiyoruz ama geldiğimiz zaman bizim için yapılmış bu özel alan bizleri mutlu ediyordu. Ama ne yazık ki bu yıl bu alanın kaldırıldığını gördük. Keşan Belediyesi’ni ve Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Sayın Andaç Gedik’i defalarca aramamıza rağmen, bizlere yakın zamanda tekrar kurulacağını söylediler. Ama gördük ki bizim iskelemiz bile bir kenara atılmış, çürümeye terk edilmiş. Neden böyle yapıldı? Bu plaj kimleri rahatsız etti. Anlamadık, çok üzgünüz” şeklinde açıklama yaptılar.

Plajın, Keşan Belediyesi’nin internet sitesinde de halen ilk kurulduğu gibi duruyor olması da dikkat çekti.

ÖZEL İŞLETMELER Mİ KALDIRDI?

Öte yandan engelsiz plajın, sahilin o bölgesinde faaliyet gösteren özel işletmeler tarafından kaldırıldığı ve Keşan Belediyesi’nin buna engel olamadığı iddia edildi.