SONGÜL KONAR

Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Yayla Köyü Muhtarı Emine Arıcan ve Erikli Köyü Muhtarı Ercan Yıldız, sahillerde yoğunluk olduğunu doğruladı. 

Gelen talepleri mümkün olduğunca karşılamaya çalıştıklarını belirten muhtarlar, imkanlar dahilinde herkese yetişmeye çalıştıklarını belirtti. Ayrıca bu dönemde mümkün olduğunca az seyahat etmenin önemine de vurgu yapıldı. Dışarıdan gelenlerin ise, kendilerini 14 gün izole etmeleri gerektiği önemle hatırlatıldı. 

“KİMSEYE “GELME” DEMEK GİBİ BİR LÜKSÜMÜZ YOK”

Yayla Köyü Muhtarı Emine Arıcan yaptığı değerlendirmede, 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını belirterek, kimseye “gelme” demek gibi bir lükslerinin olmadığını fakat vatandaşların, sahillerin kış aylarındaki imkanlarını da göz önünde bulundurarak gelmeleri gerektiğini ifade etti ve şöyle konuştu: “Yayla’da yoğunluk var. Talepler de oluyor. 65 yaş üstü vatandaşlarımız ihtiyaçları için jandarmayı ve muhtarlığımızı arıyor. Biz tabii ki elimizden geldiğince karşılamaya çalışıyoruz ihtiyaçları. Büyüklerimizin kredi kartı borçları, banka ödemeleri, maaş ödemeleri, yakacak ihtiyaçları, kargoları, ilaçları oluyor. Elimizden geldiğince yetişmeye çalışıyoruz. Epey bir kalabalık var. Gelmeye de devam ediyorlar. Hizmet götürmede zorluklar yaşıyoruz. Yazın belediyemiz mücavir alanlara yardımcı oluyor tabii ki ama kışın buraların mücavir alan olarak kaldığını herkes biliyor. Biliyorsunuz ki Keşan’da da yoğunluk var. Vatandaşlarımıza, mümkün mertebede daha az seyahat etmelerini öneriyorum. ‘Gelme’ deme lüksümüz yok, insanlar evine geliyor. Fakat sokaklara çıkılıyor, yasağa pek dikkat edilmiyor. Dışarı çıkılmaması gerekiyor. Yollar dolu. Bir de sahillerimize yeni gelenlerin kendilerini 14 gün izole etmeleri çok önemli. Toplum sağlığını düşünmek zorundalar. Belki de bizde vardır, kendilerini de bizlerden izole ederek korumalılar. Muhtarlık olarak, yetişebildiğimizce yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

“SOKAKLARA ÇIKMAMALARI İÇİN JANDARMA ANONS YAPIYOR”

Erikli Muhtarı Ercan Yıldız ise, Erikli Sahilinde geçtiğimiz haftaya göre daha az yoğunluk olduğunu belirterek, “Farklı araçlar görüyoruz. Sahilimize gelenler var. Gelenlerin sokaklara çıkmamaları için jandarma anons yapıyor. Sokaklarda gezinen insanlar da var. Fakat ihtiyaç olarak bana yansıyan bir durum yok. Geçtiğimiz hafta yoğun bir hareketlilik oldu, hava bozunca geri dönenler oldu. Geçtiğimiz hafta daha yoğunduk. Olumsuz bir durumla karşılaşmadık fakat vatandaşa mümkün olduğunca az seyahat etmeleri konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Mesafenin korunması kuralı çok önemli” dedi.