BÜLENT SAYLAM

100 yıl önce Demir Hafız olarak anılan Hafız Salim (Demir) Efendi’in Çomoğlu çeşmesine giden komşularının yolunu kısaltmak için kendi arsasından bağışladığı dar yolu görmek imkansız hale geldi.

100 YIL ÖNCE YAPILAN İYİLİK UNUTULMASIN, YAŞATILSIN

Öğrencilerin okula giderken sıkça kullandığı yol, bakımsızlıktan görünmez hale geldiği için kullanılmaz hale geldi. Keşan Belediyesi ekiplerinin ilkbahar yaz boyunca yolda ot temizliği yapmadığını söyleyen vatandaş, “Okullar açıldı çocuklar 1.5 yıl aradan sonra okullarına kavuştu. Ancak ne yazık ki öğrenciler okul yolunda marka Keşan’a yakışmayacak görüntülerle karşılaşıyorlar. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Yekta Baydar Ortaokulu’nu geçen pazartesi ziyaret etmiş. Ancak bir de okulun arka yolundaki bu küçük yolu da görseydi keşke. Bu görüntünün bir an önce giderilmesini kendisinden istiyoruz. Buradan okula giden çocuklar güvenli bir şekilde okullarına gitsinler. 100 yıl önce yapılan iyilik unutulmasın, yaşatılsın. Demir Hafız’ın yaptığı bu iyiliğe sahip çıkılsın.” dedi.

MİRASÇILARINA İMAR SORUNU YARATMIŞTI

12 Ekim 2018 tarihinde “100 yıl önce yapılan iyilik imara takıldı” başlıklı haberimizde Keşan’da Demir Hafız olarak anılan Hafız Salim Efendi’nin mirasçılarının 100 yıllık mülklerine ev yapmak için imar savaşı verdiğini aktarmıştık. Haberimizde 1935 yılında vefat eden Demir Hafız’ın mahallelerindeki Çomoğlu Çeşmesine giden mahallelinin uzak yerden dolaşmaması için arsasından bağışladıkları dar uzun ara sokak torunlarının ev yapmalarına engel olduğunu aktarmıştık. Öğretmenleri arasında Mehmet Akif ErsoyCenap Şahabettin’in bulunduğu İstanbul Üniversitesi İlahiyat mezunu olan hicri takvime göre 1300 (1881) doğumlu Demir Hafız, Keşan’da uzun yıllar imamlık yapmıştı. 20 Ekim 1929 tarihinde memleketi Keşan’daki görev yerine gelen Demir Hafız, ölümüne dek oturduğu evin arkasında bulunan arsasına ait yolu belediyeye bağışladı. Mahallelinin rahat bir şekilde çeşmeden su alması için bağışladığı arsa yıllar sonra mirasçılarına imar sorunu olarak karşılarına çıkmıştı.