BÜLENT SAYLAM

Arıcan, “Bölgemize gelen tatilcilerden isteğimiz mesafelere ve kurallara uysunlar. Salgının belli bir süre daha devam edeceğini herkes biliyor” dedi.

“MASKE KULLANIMI ÇOK FAZLA YOK”

Yaz mevsiminin gelmesiyle, sahillerde hareketliliğin yaşanıp-yaşanmayacağı hakkında değerlendirmelerde bulunan Arıcan“Tüm dünyada ve Türkiye’de yaşanan koronavirüsü salgını nedeniyle, bu yıl sahillere insanların çok fazla geleceğini düşünmüyordum. Ama hafta sonu gezdiğimizde, sahillere çok sayıda insanın geldiğini görmekteyiz. Limanın otoparkının yarısının dolduğunu görmekteyiz. İnsanlar sahilde yürüyüşlerini yapıyor, denizine giriyor. Maske kullanımı çok fazla yok. Mesafe anlamında ne durumda olduğunu görmedim. İnsanlar uzun zamandır evlerde olduğu için sıkıldılar ve sahillere akın ettiler. Bölgemize gelen tatilcilerden isteğimiz mesafelere ve kurallara uysunlar. Salgının belli bir süre daha devam edeceğini herkes biliyor. Ama ne kadar çok tedbir o kadar az hastalık anlamına gelir. Herkesi devletimizin ve Sağlık Bakanlığımızın koyduğu kurallara uymaya davet ediyorum. Ben mesafeden ve tedbirlerden yanayım. Virüs anlamında herhangi bir patlama olmadan inşallah sezonu tamamlarız” dedi.

“YAŞANAN OLAYDAN ÖTÜRÜ KÖTÜ KOKULAR OLUYOR”

Yayla Sahili’nde biriken talaşlarla ilgili de, konuşan Emine Arıcan, limanın hatalı yapılmasından ötürü talaşların oluşmaya başladığını ifade ederek, “Bu sorun, 10 yıldan fazla zamandır devam etmektedir. Her yıl yığınla talaş oluşuyor. Keşan Belediyesi burayı temizliyor ama nereye kadar bunun temizliği yapılabilir ki? Yaşanan olaydan ötürü kötü kokular oluyor. Dalgakıranlar yapılmadığı sürece, sahilimizde talaşlar oluşmaya devam edecektir. Dalgakıranlar yapılması durumunda, sahilimizin ve denizimizin talaştan kurtulacağını düşünüyorum. En az 3-4 yıl içerisinde deniz ve kumun kendisini toparlayacağına inanıyorum. Bundan ötürü de, dalgakıranların yapımı için gerekli ödeneğin ayrılmasını istiyoruz” dedi.

“İNSANLARIN DENİZE GİRECEĞİ YER KALMADI”

Yapılan hatalı liman nedeniyle, denize kıyısı olan evlerin duvarlarının her yıl zarar gördüğüne dikkat çeken Emine Arıcan, “İnsanların denize gireceği yer kalmadı. Geçmişteki fotoğraf karelerine bakıldığında, denize kıyısı olan evlerin önünde 3-5 metre kum vardı. Ama limanda yapılan hatadan ötürü buralarda kum dahi kalmadı. Hatta, limanın içi dahi doluyor. Limandan önce sahilimizde herhangi bir sorun yoktu. Liman doğru şekilde yapılmış olsaydı bugün sorunları konuşuyor olmazdık. Balıkçılar açısından limanın olması önemli ama yapılan hatadan herkes rahatsız durumda. Sorunların biran önce çözüme kavuşmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.