HABER MERKEZİ

SADECE SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN HİÇBİR HAK ELDE EDİLEMİYOR

Ahmet Dinçer, sosyal medya hesabı üzerinden, bu konuyla ilgili yaptığı "Özeleştiri" başlıklı paylaşımında, Erikli ve Yayla Sahili'nde ikamet eden yazlık sahibi tüm vatandaşlarımızın yıllardır en büyük sorunu olan doktor sorununa Covid-19 nedeniyle kış sezonunda da sahillerimizdeki nüfus yoğunluğuna dikkat çekti ve sadece sosyal medya üzerinden hiçbir hak elde edilmediğini söyleyerek özeleştiride bulundu.

SAHİLLERİN DOKTOR İHTİYACI HAKKINDA ÇALIŞMA 

Paylaşımında Keşan’da hizmet veren Aile Hekimi Dr. Ernes Soylu’nun sahillerdeki doktor ihtiyacı hakkında çalışma yaptığı bilgisini veren Dinçer, şunları aktardı: “Keşan 7.Nolu ASM 22.05.029 No.lu Aile Hekimi Dr. Ernes Soylu 25.10.2020 Pazar günü Erikli ve Yayla Sahillerini gezerek buradaki nüfus yoğunluğunu gözlemlemiş. Kendileri Yayla Köyü muhtarı Sayın Emine Arıcan ile birlikte sitemize uğradı ve sahillerimizin doktor ihtiyacı konusunda sohbet imkanı bulduk. Doktorumuz 2019 yılından beri Keşan'da hizmet veren genç bir aile hekimimiz. Hasta kapasite oranının 3.500 olduğunu fakat kendisine kayıtlı vatandaş sayısının çok az olduğunu bu nedenle de topluma daha fazla hizmet verebilmek için sahillerdeki doktor ihtiyacı ile ilgili çalışma yaptığını, izlenimlerini öncelikle Keşan İlçe Sağlık müdürü ile paylaştığını söyledi.” 

BİZİM DE YAPMAMIZ GEREKEN SORUMLULUKLARIMIZ VAR

Dinçer, paylaşımında özeleştiri konusunu ise şu cümleler ile açıklık getirmiş: “Şimdi yazımızın başlığı olan 'özeleştiri' konusuna gelelim. Sahillerimizde sağlık hizmeti veren bir doktor istiyoruz ama aile hekimimizi değiştirmek istemiyoruz. Sahillerimizde eczane istiyoruz ama kanuni ikametimizi değiştirmek istemiyoruz. Sahillerimize bankamatik istiyoruz ama emekli hesabımızı Keşan'daki bir banka şubesine aktarmıyoruz. Arkadaşlar bizler sahillerde yani mücavir alanlarda yaşıyoruz. Yaşamsal olarak olmazsa olmaz bazı hizmetlere kavuşmak istiyorsak bizim de yapmamız gereken sorumluluklarımız var. Bu pandemi döneminde öncelikle doktor hizmeti almak istiyorsak Aile hekimi değiştirme işlemini e-devlet veya e-nabız üzerinde veya ekte paylaştığım dilekçeyi doldurarak gerçekleştirmeliyiz.” 

HEPİMİZ ÖZ VERİLİ BİR ŞEKİLDE DAVRANALIM

Paylaşımının sonunda herkesin özverili olmasını dile getiren Ahmet Dinçer şu ifadeleri kullandı: “Yasalar bize 3 ayda bir aile hekimi değiştirme imkanı tanıyor bu hakkımızı sahillerimize doktor atanması konusunda değerlendirmemiz gerekir. Sahillerimizde on binlerce konut var bu konutlara sahip olan bizlerin çoğunluğu emekli ve 65 yaş üstüyüz. 3.500 kişi kanuni ikametini yaşadığı sahil bölgesine taşısa eczane açılma kriteri kazanılıyor. Bu sayı 5.000 aşarsa bulunduğunuz bölge Belde Belediyesi ola biliyor. Sözün özü hizmet bekliyorsak taşın altına elimizi koymamız gerekiyor. Sadece sosyal medya üzerinden istekte bulunup yorumlar yazmakla hiçbir hak elde edilemiyor. Bu konuda hepimiz öz verili bir şekilde davranalım."