SONGÜL KONAR

Sahildeki su sıkıntısından dolayı yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken Yayla Sahili sakinleri, yetkililerden konu ile ilgili çözüm beklediklerini dile getirdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Yayla Muhtarı Emine Arıcan, su kesintilerinin sebebinin, belediyenin kuyularından birisinin çökmesi olduğunu söyledi. Belediyenin onarım çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Arıcan, konu ile ilgili şu bilgiyi verdi: “Yaklaşık bir haftadır, belediyenin su kuyularından birisinin çökmesi sebebi ile su sahil tarafına az veriliyor. Sık sık su kesintileri oluyor. Belediye çöken kuyuyu onarmak için çalışmalarına devam ediyor. Belediyenin suyunu kullanan siteler ve bireysel evlere yeterli su verilemiyor. Sorunun çözülebilmesi için herhangi bir süre verilmedi. Süreci takip ediyorum.”

“YETKİLİLERİN İVEDİLİKLE DURUMA ÇÖZÜM BULMASI GEREKİYOR”

Yayla Sahilinde yaşayan bazı vatandaşlar şu yorumları yaptılar:

Su kesintilerinin hayatını olumsuz etkilediğini belirten bir vatandaş, “Yayla Sahil’i sakini olarak, Keşan Belediyesi’ni hizmete davet ediyorum. Sular kesik, milenyum çağındayız. Ayrıca 153 beyaz masa da sınıfta kaldı çözüm yok.”

Şikâyetini belirten başka bir vatandaş ise Viltaş Sitesi adına şunları söyledi: “Bir haftadır sularımız kesik. Aşırı derecede mağduruz. İşten güçten fırsat bulup, yılda bir kere evimize tatile geliyoruz. Ne çamaşır yıkayabiliyoruz, ne duş alabiliyoruz. Çocuklarımız denize girmek için ağlıyor, denize giremiyor çünkü duş alamıyorlar. Su yaşamsal bir ihtiyacımız. Yetkililerin ivedilikle duruma çözüm bulması gerekiyor.”