HABER MERKEZİ

14 parselden oluşan ve 3 yıllığına kiralanacak olan kumsal alanının ihalesi, Edirne’de Devecihan Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda 10.00-16.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Öte yandan kumsalların kiralanmasıyla ilgili tepkiler her geçen gün artarak devam ettiği görüldü.

Sahillerdeki kumsal alanlarının kiralamasıyla ilgili olarak, Yayla Sahili sakinlerinden Ahmet Dinçer, CİMER’e yazdı. Dinçer, “Son ümidimiz, sensin CİMER”, #kumsallarımadokunma etiketinde bulundu.

“MAĞDUR DURUMDA KALACAĞIZ”

Dinçer, CİMER’e yazdığı yazıda şunlara yer verdi: Edirne İli Keşan İlçesi Yayla Sahili mücavir alanında ikamet etmekteyim. Edirne Çevre Vakfı tarafından Saros Körfezi kıyılarında bulunan 14 parsel kumsalın 23 Haziran 2021 tarihinde yapılacak bir ihale ile kiralanacağını yerel basından öğrenmiş bulunuyorum. Yayla Balıkçı Barınağı’nın tahribatından dolayı son 15 yılda, Yayla kumsallarının büyük bir kısmı yok olmuştur. Denize girilmeye müsait iki kumsaldan biri Orman Müdürlüğünce 2017 yılında özel bir şirkete kiralanmıştır. Şu anda sadece Balıkçı Barınağı arkasında sonradan oluşmuş bir imar yolu dahi olmayan kumsal kiralama listesine alınmıştır. Yayla mücavir alanında 5 bine yakın konut ve sezonda bu evlerde ikamet eden 25 bine yakın kişi yaşamakta olup, günü birlikte denizden faydalanmak için çevre il ve ilçelerden gelen 10 binlerce misafirimiz vardır. Burada yaşayan vatandaşların %80’i emekli olup günümüz şartlarında ekonomik olarak geçimlerini sağlamakta zorlanmaktadır. Yayla Sahilinin tek kumsalı da özel bir firmaya verilirse buraya girişler paralı hale geleceğinden bizler çok mağdur durumda kalacağız. Mücavir alanlarımızdan Erikli ve Danişment sahilleri içinde aynı durum söz konusudur. Keşan Belediye sınırları içinde kalan mücavir alanlardaki kumsallar hiç olmazsa Keşan Belediyesine cüzi bir rakam karşılığı kiralanırsa belediyemiz de buralarda yaşayan vatandaşlarına ödenebilir bir katkı karşılığı duş, soyunma odası ve diğer hizmetleri verebilir. Mücavir alanlarda yaşayan vatandaşlarınızın bu sorununa bir çare bulunması için emir ve müsaadelerinizi bekliyoruz.”