AYGÜL KONAR

Limanın özel bir yer olduğunu ve orada teknesi olan vatandaşların teknelerinin güvenliği için kapının kapalı tutulduğunun farkında olduklarını fakat yürüyerek giriş yapılan kapının açıkken, araç girişi kapısının kapalı olmasının bir anlamı olmadığını ifade ettiler. Halkın olan bir bölgenin birdenbire özelleştirildiğini ve halka kapatıldığını, bunu doğru bulmadıklarını söyleyen yerli halk, limana plakasını tanıtmayan araçların da girebilmesi gerektiğini kaydetti. Yayla Sakinleri, plaja ulaşabilmek için metrelerce yol yürümek istemediklerini dile getirdi. 

EN AZINDAN BEKLEME YAPMADAN GİRİŞE İZİN VERİLSİN

Yetkililerden ricada bulunan vatandaşlar, yoğunluk oluşturmaması açısından limanın içine park etmenin yasaklanmasını anlayışla karşılayabileceklerini fakat bekleme yapmadan ya da kısa süreli beklemeler için araç girişine izin verilmesi gerektiğini belirttiler. Yayla Sakinleri, yanlış uygulanan Liman Projesi ile sahillerini kaybettiklerini belirterek, en azından limana girebilme haklarının olmasını istediklerini belirterek, yetkililerden ricada bulundu. Limanın olumsuz etkilerini zaten yıllardır çektiklerini belirten halk, en azından bu konuda anlayış gösterilmesi gerektiğini kaydetti. 

“METRELERCE YOL YÜRÜMEK ZORUNDA KALIYORUZ”

Limanın kapılarının kapalı tutulmasından dolayı sıcaklarda asfalt üzerinde uzun bir yol yürüdüklerini ve buna mecbur olmadıklarını belirten Yayla Sakinleri ise, şu ifadelerde bulundu: “Yıllardır elimizi kolumuzu sallayarak geçtiğimiz yollar, bir karar ile kapatılıyor. Aracımızı sahille alakası olmayan bir yere bırakıp sahile gitmek için metrelerce yol yürümek zorunda kalıyoruz. Bu liman yapılmadan önce zaten evlerimizin önünde plaj vardı, buraya gelmek zorunda bile kalmıyorduk. Hatalarla dolu bir proje ile önce sahilimizi yok ettiler, bizi burada denize girmek zorunda bıraktılar, bir de üstüne kapıları kapattılar. Buraya bebeği ile gelen kadınlar var. Plaj malzemeleri, şemsiye, havlu, bebek çantası bir de üstüne bebeklerini taşıyarak, metrelerce yolu sıcak asfalt üstünde yürüyerek plaja ulaşmaya çalışıyorlar. O kadar eşya ile bu kadar yolu yürümek zorunda değiliz. Burası da sahilde denize girebileceğimiz tek yer. Ayrıca liman yönetimi, tanıdıklarını içeri alıyor. Denize girmek için içeriye girmek zorunda kalan halka kapılar kapalı, ama gece alkol almak için içeri giren araçlara kapılar açık. Bu nasıl bir çelişki? Teknelere alkol alan mı zarar verir? Denize girmek için yolu kullanan halk mı? Kapıları açmalarını istiyoruz.”