Geçirdiği trafik kazası sonucu hayata genç yaşta veda eden ve adı, anne–babası SevilHikmet Baydar tarafından yaptırılan okula verilen Yekta Baydar için dün anma programı düzenlendi.

Saat 13.30’da, Yekta Baydar Ortaokulu Çok Amaçlı Salon’da başlayan etkinliğe, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Harun Büker, SevilHikmet Baydar çifti, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Okulun İngilizce Öğretmeni Diler Karayel sunumunda gerçekleştirilen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ziya Dikici, okulda görev yapmaktan dolayı gurur duyduğunu belirterek,  “Bugün bizim hem üzücü, hem mutlu, hem onurlu, hem de şükran günümüz. Yekta Baydar Ortaokulu kurulduğu günden itibaren başarısını sürekli arttırmış ve son on yıldır yapılan tüm sınavlarda ilçe birincisi olarak başarılılığı sürekli hale getirmiştir. İyi ve başarılı insan yetiştirerek, okulumuzu daha da başarılı hale getirerek, sanırım Yekta Baydar ve ailesine en güzel teşekkürü etmiş oluruz.

Sayın Sevil ve Hikmet Baydar, sizin tek çocuğunuz vardı. Artık pek çok evladınız var. Yekta Baydar Ailesi’nde eğitim gören ve yetişen bütün çocuklar sizin evladınız.” dedi.

YEKTA BAYDAR’IN YAKTIĞI IŞIĞI HİÇBİR ZAMAN SÖNDÜRMEYECEĞİZ

Her vatandaşın Baydar Ailesi gibi ferdi veya bir araya gelerek eğitim için bir şeyler yapması gerektiğini vurgulayan Dikici, şunları söyledi: “Hele hele maddi gücü ve imkanı olanlar, bizler Yekta Baydar örneğini kesinlikle göz artı etmemeliyiz. Eğitime yatırım yapmak, geleceğe yatırım yapmaktır. Baydar Çifti’ni bu onurlu yatırımlarından, maddi ve manevi desteklerinden dolayı tebrik ediyorum.

Bilgi bir ışık gibidir. Onu kullanırsanız daha parlak olur, kullanmazsanız söner. Yekta Baydar’ın burada yaktığı ışığı çocuklarımızın gönül dünyasına sevgi ateşiyle yakıp devamlı kullanacağımıza ve hiçbir zaman söndürmeyeceğimize söz veriyoruz.”

Ziya Dikici’nin konuşmanın ardından , 8-B sınıfı öğrencisi İdil Bilik, Yekta Baydar’ın öz geçmişini, 7-A sınıfı öğrencisi Arda Gündüz de Yekta Baydar Ortaokulu’nun tarihçesini okudu. Tören, anma günü nedeniyle hazırlanan “Eğitimde Sevginin Önemi” konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin eserlerini okunmasıyla devam etti.  Yarışmada, şiir dalında 7-B sınıfından Işık Pekcan 1., 5-D sınıfından Beyza Gülmez 2., 7-B sınıfından Mehmet Koç 3., kompozisyon dalında 5/D sınıfından Elif Elibol 1., 7-B sınıfından Kerem Dikici 2., 7-B sınıfından Hüma Başol da 3. oldu.

Tören, dereceye giren bu öğrencilere hediyelerinin verilmesi ve müzik korosunun şarkılarını söylemesiyle sona erdi.