MEHMET AYTAÇ

İlk olarak Yenimuacir Belediyesi’ne ait YMK Turizm İnşaat Taşımacılık Şirketi’nin neden zarar ettiğini soran Oğuz; 2021 yılı kesinleşen belediye bilançolarına göre şirketin 148 bin 532 TL zarar ettiğini bildirerek;

“Bu zararın nedeni nedir? Lütfen çıkın bunu kamuoyuna açıklayın” dedi.

“2.5 YILDIR BIKMADAN BİZİ KARALIYORSUNUZ”

Yenimuhacir Belediye Başkanı Mustafa Türker’in, seçildiği günden bu yana kendisi ve önceki dönem belediye başkanı Recep Ordu hakkında gerçek dışı beyanlarda bulunmakla suçlayan Oğuz“Şirketin bizim dönemimizde gerçekleşen zararının nedenini benim almış olduğum maaş nedeniyle gerçekleştiğini,  gerçeğin böyle olmadığını bile bile taşımacılık için gerekli D4 yetki belgesine uymayan bir aracın satışından kaynaklı oluşan zararı,  çamur at izi kalsın siyaseti yaparak Recep Ordu önderliğindeki bir önceki yönetimi ve yönetim anlayışını kahvelerde, makamınıza sizi ziyarete gelenlere 2.5 yıldır bizleri karalama adına bıkmadan usanmadan anlatıyorsunuz. Unutmayın ki çamur at isi kalsın siyaseti bize yapışmaz. Çok şükür veremeyeceğimiz hiçbir hesap yok” ifadelerini kullandı.

“ŞİRKET KAYNAKLARINI HAR VURUP HARMAN SAVURUYOSUNUZ”

Ahmet Oğuz açıklmasında şöyle dedi: “Her yerde şirketten maaş almadığınızı, tasarruf tedbirleri uyguladığınızı bu sayede şirketin zarar etmeyeceğini söylüyorsunuz fakat gelin görün ki şirket 148.532,28 TL zarar etmiş. Yönetemiyorsunuz sayın başkan yönetemiyorsunuz. Şirketin kaynaklarını bilinçsizce hesap kitap yapmadan har vurup harman savuruyorsunuz. Tasarruf tedbirinden bahsediyorsunuz, 30 yıllık Yenimuhacir Belediye Başkanlığı döneminde hiç makam şoförü kullanılmadığı halde siz makam şoförünü yüksek ücretle işe alıyorsunuz. Bizim dönemimizde hibe olarak kazandırılan süpürge aracı park halinde çalıştırılmadan duruyor siz ‘’yevmiye’’ usulüyle ilave personel alıp sokak süpürtüyorsunuz soruyorum size tasarruf bunun neresinde? Bizlerde beldemiz gençlerine iş imkânları yaratılmasından yanayız ama sizin iş imkânından anladığınız geçici, ‘’yevmiye’’ usulü, gençlerin emeklerini sömüren, sosyal güvenceleri olamayan, gelecek vaat etmeyen bir anlayış bizler buna karşıyız.”

“BELEDİYENİN ARAZİSİNE EKİLEN YULAFLARIN AKP MECLİS ÜYELERİNE VERİLDİĞİ İDDİASI”

Oğuz, Türker’in, mezarlık olarak kullanılması için belediye tarafından satın alınan 20 dönümlük araziyi ilk yıl kiraya verdiğini, ikinci yıl ise bıraya yulaf ektiğini ve elde edilen 670 balya yulafın da nemli bırakıldığı için yüzde 10’luk bir kısmının küflendiğini iddia ederek; “Kalanı ihaleyle satışa çıkardınız fiyat yüksekliğinden ilk ihaleye kimse katılmadı ikinci ihaleye bir kişi katılıp yulaf bitkisi balyalarını satın aldı. Bu satılan balyaları belediye personeline taşıttınız. Bu satılan balyaların bir kısmının bazı Akp’li meclis üyelerinin evlerine götürüldüğü söylentisi çıktı. Nerden baksanız bakın bu bir başarısızlık değil mi? Cüzi bir kira bedeliyle, günümüz koşullarında zar zor üretim yapmaya çalışan beldemiz çiftçilerinden birine kiraya verilemez miydi? Aslında şaşırmamalı siz ne zaman Yenimuhacir çiftçisinin yanında oldunuz?” açıklamasında bulundu.

“ÇİFTÇİYE %62 DAHA PAHALI SU VERDİNİZ”

Açıklamasının sonunda Belediye Başkanı Türker’i, çiftçiye %62 daha pahalı su vermekle suçlayan Oğuz; “Beldemiz sınırları içinde bulunan manastır barajı dediğimiz yerden kartlı sistemle sulama yapan çiftçileri 2021 sezonundan %62 daha pahalı sulama ücreti ödemek zorunda kaldılar buda yetmezmiş gibi geçen yıla oranla bölgemiz daha fazla yağış almış olup manastır barajımızın da su debisi iyi derecedeydi. Gelin görün ki bu yıl %62 fazla su bedelli ödemek zorunda bırakılan çiftçilerimiz bir de barajın suyunun erkenden bitmesiyle susuzluk ile karşı karşıya kaldı. Belediyemize bakım onarım hariç hiçbir maliyeti olmayan barajımızın suyunu neden takip etmiyorsunuz? Ortada bir sürü iddia var sizin de kulağınıza gelmiştir barajın suyunun dereye bırakıldığı yönünde bununla ilgili neden önlem almadınız? Kısacası yönetemiyorsunuz” dedi.