SONGÜL KONAR

Doğal gaz altyapı çalışmalarının en kısa sürede tamamlanarak, gelecek yıl içerisinde kullanılmaya başlanması bekleniyor.

Doğal gaz çalışmaları hakkında, Yenimuhacir Belediye Başkanı Mustafa Türker ve Beyendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek’in görüşlerini aldık.

TÜRKER: “BU YAZ İÇERİSİNDE DOĞAL GAZ BELDEMİZE GELECEK

Yenimuhacir Beldesi’ndeki doğal gaz çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulunan Türker, “Doğal gaz çalışmaları için şirketin bölge sorumlusu ile devamlı görüşüyoruz. Nisan ve mayıs aylarında çevredeki bütün beldelerle birlikte Yenimuhacir’de de doğalgaz çalışmalarına başlanacağını söyleniyor. Kısmetse bu yaz içerisinde doğal gaz beldemize gelecek. Bununla ilgili belediye olarak kendi imkânlarımızla yaptığımız yatırımlar var. 5 kuyu kendi imkânlarımızla açıldı. Bunlardan iki tanesinin boru hatları ve elektriği döşendi. Diğerlerinde de çalışmaları devam ediyor. Herkes temiz bir enerji konusunda istekli. Firma su abone sayımızı aldılar ve ona göre bir çalışma yapacaklar. Bizimde şu anda, 750 civarında su abonemiz bulunuyor. Yetkililer, yaz mevsiminde çalışmaları tamamlayacağını ifade ediyorlar. Belediye olarak, üst yapıyı biz, altyapıyı ise, yetkili firma tarafından yapılacak. Geçmiş dönemdeki arkadaşlarımız bu şekilde sözleşme imzalamış. Bununda hazırlıklarını yapıyoruz. İnşallah, doğal gazı insanların kullanımına en kısa sürede sunacağız” diye konuştu.

ÖRNEK: “ÇALIŞMALAR ETAP ETAP YAPILACAK

Beyendik’te doğal gaz çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunan Örnek, ise, Beldemizde doğal gaz basınç düşürme istasyonu yapıldı ve deneme çalışması yapılmıştı. Önümüzdeki aylarda da, Beyendik'te doğal gaz çalışmaları başlayacak. Karayolları üzerinde ve ara yollardan geçecek doğal gaz boru hatlarının projeye uygun döşenebilmesi için karayolları yetkilileri ve doğal gaz yetkilileri ile proje üzerinde ön hazırlık çalışmaları yapılıyor. Beldemizde, 4 mahalle bulunuyor ve tüm halkımıza doğal gazın ulaştırılması için çalışılıyor. Doğal gaz çalışmaları etap etap yapılacak. Önümüzdeki yıllarda, doğal gaz kullanımına başlayacağız. Temiz doğa ve temiz bir hava için doğal gaza en kısa sürede geçiş sağlanacaktır. Halkımıza hizmet için elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.