HABER MERKEZİ

Altay, açıklamasında, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararına göre; ilçe sınırları ile mücavir alanlarda halkın kullanımına sunulan açık-kapalı yüzme havuzlarının ve denize kıyısı olan mücavir alan içinde olan veya olmayan yerleşim yerlerinde, mevcut yazlık sitelerde kullanılan yüzme havuzlarının koronavirüs hastalığının bulaş yollarının engellenmesi ve halkın sağlığının korunması amacıyla su ile doldurulmayacağını bildirdi ve bu konuda ikinci bir karar alınıncaya kadar söz konusu yerlerin kullanılmasının engelleneceğinin altını çizdi.

Çin'in Vuhan kentinde başlayarak tüm Dünya’yı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen koronavirüs (Covid-19) salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla önlemler alınmaya devam ettiğini belirten Altay, “Bu önlemler öncelikle sağlık konusunda ve devamında salgın sonucu oluşabilecek tüm sıkıntıları en aza indirgemek adına devletimizce gecikmeden uygulanmaktadır. İlçemiz açısından ise Keşan Kaymakamlığı ve Keşan Belediyesi tarafından her türlü önleyici önlemler süratle uygulanmaktadır. Bu kapsamda İlçe Hıfzıssıhha Meclisi tarafından koronavirüs salgınının yayılmasının önlenmesi, halkın sağlığının korunması amacıyla 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu kapsamında çeşitli ek tedbirler planlanarak uygulamaya konulmaktadır” dedi.

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte ilçe sınırlarıyla mücavir alanlarında, sahil kesimi ve orman alanlarında bulunan site yerleşimlerinin toplu olarak kullanılan açık-kapalı yüzme havuzlarının koronavirüs hastalığının bulaş yollarının engellenmesi ve halkın sağlığının korunması noktasında tehlike oluşturabileceğinin değerlendirildiğini ve bu doğrultuda İlçe Hıfzıssıhha Meclisi’nce; karar alındığını dile getiren Altay, “İlçemizde halkımızın kullanımına sunulan açık-kapalı yüzme havuzlarının ve denize kıyısı olan mücavir alan içinde olan veya olmayan yerleşim yerlerinde mevcut yazlık sitelerde kullanılan yüzme havuzlarının koronavirüs hastalığının bulaşma yollarının engellenmesi ve halkın sağlığının korunması amacıyla su ile doldurulmayarak bu konuda ikinci bir karar alınıncaya kadar kullanılmasının engellenmesine yönelik bir karar alınmıştır” şeklinde konuştu.  

“KARARA UYMAYAN İLGİLİLER HAKKINDA CEZAİ VE İDARİ YAPTIRIMLAR UYGULANACAK”

Keşan Kaymakamı Nuri Özder’in başkanı olduğu ve Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun üyesi olduğu İlçe Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan bu karar gereği Keşan ilçe sınırları ile mücavir alanlarında sitelere ait olan açık-kapalı yüzme havuzlarının su ile doldurulması ve kullanılması yasaklandığına vurgu yapan Mustafa Altay, açıklamasını şöyle tamamladı: “Koronavirüs salgının önlenmesi amacıyla söz konusu karara uyularak havuzların kullanılmaması gerekmektedir. Halkımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Aksi durumda karara uymayan ilgililer hakkında cezai ve idari yaptırımlar uygulanacaktır. Ayrıca vatandaşlarımızın salgın ile ilgili ve diğer tüm konularda Keşan Belediyesi Beyaz Masa Hattı 153’ü arayarak her türlü istek ve şikayetlerini bildirmesi ile ilçemizi daha yaşanabilir hale getirmek ve şehri halkımızla beraber yönetmek adına bizlere güç katacaktır.”