BÜLENT SAYLAM

Saat 11.00’de başlayan törende Keşan Belediyesi Zabıta Müdürü Gökhan Yılmaz tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu ve ardından Keşan Belediye Bandosu eşliğinde; saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

YILMAZ: “7 GÜN 24 SAAT ÇALIŞIYORUZ”

Törende bir konuşma yapan Keşan Belediyesi Zabıta Müdürü Yılmaz, teşkilatın kuruluşunun 195. yılının kutlandığını belirterek “Keşan Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü olarak, personel yapımızı sürekli dinamik tutan bir anlayış ile her geçen gün hizmet kalitemizi artırarak, 7 gün 24 saat çalışma esasına göre kanunların ve yönetmeliklerin bize vermiş olduğu yetki çerçevesinde görevimizi sürdürmekteyiz” dedi.

Yılmaz şunları söyledi: “Bizler kendimizi, belediyemizin ve devletimizin dışarıya yansıyan bir yüzü, halkımız ile belediyemiz arasında bir köprü olarak; vatandaşlarımızın, esenliğinin, genel sağlığının, bir şehir bilinci içerisinde dayanışmanın, birbirimize olan saygımızın ve bu saygının geleceğe sürdürülebilir şekilde devam ettirilmesinin, teminatı olarak görmekteyiz. Bu inanç ve motivasyonumuzun kaynağı ise görevimiz esnasında bizlere her konuda yardımcı olan başta Belediye Başkanımız Mustafa Helvacıoğlu olmak üzere, vatandaşlarımızdır. Kışın85 bin, yaz sezonunda ise 200 bin vatandaşımıza mesai merhumu gözetmeksizin 24 saat hizmet eden, pandemi salgını boyunca ön saflarda fedakârca mücadele eden personelime teşekkür eder, başta personelimiz olmak üzere, zabıta teşkilatının tüm mensuplarının 195. Kuruluş yıl dönümünü kutlarım.”

HELVACIOĞLU: “ZABITAMIZ GÜVEN İTİBARIMIZDIR”

Daha sonra söz alan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Bu önemli günde geçmiş dönemlerde zabıta görevi yapmış olan büyüklerimi de saygıyla selamlıyorum. Vefat edenlere ise Allah’tan rahmet diliyorum” diyerek sözlerine başladı.

Helvacıoğlu şunları söyledi: “Ülkemizde; polis teşkilatımız, jandarmamız ne kadar önemliyse zabıtamız da bir o kadar önemli bir göreve sahiptir. Zabıtamız şehrimizin güven itibarıdır. Bizim nazarımızda zabıtalarımız, daha da yaşanabilir bir Keşan için gayret gösteren kahramanlardır. Keşan Belediyesi olarak bizler çalışanlarımızla birlikte büyük bir aileyiz. Zabıta personelimiz de Keşan için canla başla çalışan büyük ailemizin önemli bir parçası. Pandemi döneminde gece-gündüz çalışmaları takdire şayan. Sağlık çalışanlarımız nasıl Keşan’ımızda önemli, kıymetli oldular ise zabıtamız da emniyetimiz de onlar kadar kıymetliydi. Belediyenin varlığı hissediliyorsa bunda zabıtamızın payı büyüktür. Zabıtamız; halkla belediye arasında bir sevgi ve güven köprüsüdür. Pandemiyle beraber son 2,5 yıldır zabıtalarımızın özverisini ben takdirle alkışlıyorum. Zabıtalarımızın ne kadar çalıştıklarına şahidim. Bu anlamda zabıtamız sadece ceza kesen bir birim değil, vatandaşımızın, huzuru, sağlığı ve güvenliği için çok önemli işlere imza attan bir kuruluştur. Bu vesileyle başta; Keşan Belediyesi’nde görev yapan zabıtalarımız olmak üzere tüm zabıta teşkilatlarımızın 1-7 Eylül Zabıta Haftası’nı tebrik ediyor, esenlikler diliyorum. Bu yıl içerisinde vefat eden zabıta personelimiz Hasan Direk kardeşimizi de rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.”

Törenin ardından esnaf ziyaretinde bulunuldu ve görevi başındayken vefat eden Keşan Belediyesi Zabıta Personeli Hasan Direk’in mezarı başında Kuran-ı Kerim okutuldu.