BÜLENT SAYLAM

İstiklal Caddesi üzerinde bulunan ve yıllardır kullanılmayan 2 evin çatısından düşen kiremitler nedeniyle dubalara çektikleri şeritler ile önlem aldıkları görüldü.

DUBALARA ŞERİT KONARAK ÖNLEM ALINDI

Geçen Cuma sabahı zabıta ekipleri İstiklal Caddesi ile Yeni Cami Sokak birleşimindeki ev ve bitişiğindeki evin önünde duba önlem aldı. İkamet edilmeyen 2 evin önünde bulunan kaldırıma dubalar koyan zabıta ekipleri, dubalara şerit çekerek vatandaşların olası kiremit düşmelerinden korunmasını sağlamak istediler. Vatandaş, şiddetli rüzgardan veya bazı nedenlerden dolayı şeritlerin kopabileceği uyarısında bulundu.

NİYET İYİ AMA YÖNTEM AMACA UYGUN MU?

Alınan önlemi gören vatandaş, niyetin iyi ancak amaca uygun olma noktasında şüphelerinin olduklarını belirterek, şunları söyledi: “Zabıtamız bir önlem almak istemiş ama bu önlemi yetersiz olduğunu belki de onlar da biliyorlar. ‘Dostlar alışverişte görsün’ diye bir söz vardır. Bu önlem de ona benziyor. Önlem alınacaksa öncelikli olarak ikamet sahiplerine vatandaşa zarar verebilecek etkilerin azaltılması için tebligat yollanmalı ve tebligata rağmen ikamet sahiplerince önlem alınmıyorsa gerekli cezai yaptırımların yapılması gerekmektedir. Alınan önlem yetersizdir. Cuma günü konan zaman geçtikçe şeritler kopabilir. Böyle önlemler yerine gerçekçi önlemlerin alınmasını zabıta ekiplerinden istiyoruz”