<span style="font-family: Helvetica, sans-serif; font-size: 10pt;">Siyaha yakın rengi, ince kabuğu ve yüksek şeker oranı ile lezzeti vatandaşlar tarafından çok sevilen karaduman cinsi karpuzlar, yıllar sonra yeniden üretilmeye başlanarak pazar tezgahlardaki yerini almaya başladı.</span> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0.0001pt;"><span style="font-size:10.0pt;font-family:"Helvetica","sans-serif"; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"">Karaduman karpuzların Adana’dan geldiğini söyleyen pazarcı <b>Mecit Yılmaz</b>, “Ben özellikle bu cins karpuzu alıp tezgahıma koyuyorum. Diğer karpuzlardan fiyatı biraz pahalı ama kalitesini ve lezzetini bilen gözü kapalı alıyor” dedi.<o:p></o:p></span></p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0.0001pt;"><span style="font-size:10.0pt;font-family:"Helvetica","sans-serif"; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"">Özellikle bugün için 50’li yaşların üzerinde olan vatandaşların lezzet ve kalitesini bildikleri karaduman karpuzlar, Keşan pazaryerinde kilosu 1.5 liradan satılıyor.<o:p></o:p></span></p>