MEHMET AYTAÇ

2015 yılında Bülent Türker’e ait 309 m2 evi müzeye çeviren anne ve oğul, Atatürk sevgilerini tüm Hollan’daya göstermeye devam ediyorlar.

7 yaşındayken Bulgaristan’dan göç ettikleri Kırklareli’nin Vize ilçesinde kazandığı Atatürk sevgisini 3 oğluna da aşılayan Zehra Türker, hazırladıkları müzeye gelen misafirlere de Çanakkale cephesinde Türk askerlerinin yemeği olan kuru üzüm hoşafı ve tahin ekmeğini ikram ederek gönülleri fethediyor.

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım Atatük’ü Anma günlerine ayrı bir özenle hazırlanan Zehra Türker, 2019 yılında Hollanda Kraliyet Nişanı’nı bizzat Kraliçe’nin elinden almıştı.  Türk Dünyası Dünya Kültür Ödülü’nün de sahibi olan Türker, gelen konukları giydiği asker üniformasıyla karşılayarak onlara Çanakkale Savaşı’nda Türk askerinin kahramanlıklarını ve Atatürk’ün vatan için yaptıklarını anlatıyor.

Atatürk’ün bir dünya lideri olduğunu kaydeden Zehra Türker; “Atatürk sevdamız hiç bitmesin, Atatürk bir dünya lideridir. Sonsuza kadar kalplerde yaşayacaktır” sözleriye Keşan halkına da sevgi ve saygılarını iletti.