HABER MERKEZİ

Saat 20.30’da Keşan Belediyesi Konferans ve Tiyatro Salonu’nda başlayan oyunu Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan ile Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan ve 500’e yakın tiyatrosever izledi.

Abdullah Şahin, Ortans Kıvanç, Açelya Elmas ve Berna Erol’un rol aldığı oyun, skeçler halinde dünden bugüne Türkiye’de sanat ve çeşitli olaylar ve özellikle sanat yaşamında 50.yılını kutlayan Abdullah Şahin’in yaşamından kesitler izleyenlere sunuldu.

Şahin, oyun içerisinde günümüzde Atatürk’ün ne kadar unutturulmaya çalışılsa hiçbir zaman unutulmayacağını, Türk Toplumunun Atatürk’ü her zaman kalbinde yaşatacağını ve onun unutturulmasına izin vermeyeceğini söyledi.

İzleyicilerden büyük beğeni toplayan oyunun sonunda söz alan Şahin, sanat yaşamında 50.yılını kutladığını belirterek, “Dile kolay tiyatroda ve sinemada 50 yılımı geride bıraktım. Keşan Belediye Başkanımız Opr. Dr. Mehmet Özcan her zaman bize sahip çıktı. Bu nedenle kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Sahneye çıkan Keşan Belediye Başkanı Özcan da sanat yaşamının 50.yılında Abdullah Şahin Nokta Tiyatrosu’nu tekrar burada görmekten büyük keyif aldığını belirterek “Kendisi az önceki final konuşmasında birşeyler söyledi. 7-8 yıl önce yine böyle bir oyunun ardından Atatürk ile ilgili bir şey demiştim. Orta vadede bodrum köşelerinde anma törenleri yapmak zorunda kalmayalım demiştim. Dikkatli olalım sanatımızla kültürümüzle dik duralım. Ülkemizin daha medeni daha modern bu tür sanatçılara ihtiyacı var. Aydınlanmaya ihtiyacımız var, ben bu mesajları verdiği için de Sayın Şahin’e teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. 

Özcan konuşmanın ardından grup adına Ortans Kıvanç’a bir buket çiçek hediye ederken, Şahin’e de 50.sanat yılı nedeniyle Keşan Belediyesi kursiyerlerinin seramikten yaptığı Keşan’ı sembolize eden Yel Değirmeni figürünü hediye etti.

Şahin, bu anlamlı hediye nedeniyle Özcan’a teşekkür etti.

İzleyenler de kendilerine bu tiyatro etkinlikleri ile buluşturan Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan’a da teşekkür ettiler.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ