HABER MERKEZİ

Türk Halk Müziği Koro çalışmalarının bugün başlanacağı bildirilen açıklamada dernek çalışmaları hakkında şu bilgiler verildi:
“Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK yurdumuzda sanatın her dalının gelişmesi için her zaman sanatçıları koruyup kolladığı gibi faaliyetlerin yaygınlaştırılması için gerekli eğitimleri almalarını sağlayarak örnek bir tavır sergilemiştir.

Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuştur’’ diyerek sanatın önemini ve Sanatın toplum yaşamındaki vazgeçilmezliğini veciz biz sözle vurgulamıştır.

Derneğimizin sürekli ve geleneksel faaliyetlerinden biri olan Türk Halk Müziği Korosu çalışmaları 31 Ekim 2018 Çarşamba akşamı saat 19.30 da Borsa İş merkezindeki dernek birimimizde başlatılacaktır. Derneğimiz bu faaliyeti ile üyemiz olsun veya olmasın müziğe ilgi duyan herkese olanakları ölçüsünde hobilerini gerçekleştirmeleri konusunda destek olmaya çalışmaktadır.

Bugün den başlayarak her hafta Çarşamba geceleri sürdüreceğimiz faaliyetimize Türk Halk Müziğine ilgi duyan herkes katılabilir.

Ve yine her yıl gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizden biri de ANITKABİR ziyaretidir.

16 KASIM günü akşamı Keşan’dan Ankara’ya hareket ederek 17 Kasım Cumartesi günü Anıtkabir ve Müzesi ile TBMM. Ve önceki Meclis Müzeleri gezilecektir.  Öncelikle Lise ve Üniversite öğrencilerimizin Atatürk ve Cumhuriyetimizle ilgili bilgilerini yerinde görerek tazelemeleri sağlanacaktır. Öğrencilerin dışında katılmak isteyenler de bu etkinliğimize katılmak için derneğimize başvurabilirler.

Son zamanlarda derneğimizin adı kullanılarak vatandaşlarımızdan telefonla bağış istendiği duyumları alınmaktadır. Atatürkçü Düşünce Derneğinin Türkiye genelinde ve yurt dışındaki herhangi bir şubesinin telefonla bağış talebi olmamış ve olmayacaktır. Bu olayla ilgili tespit edilen telefonlar hakkında Genel Merkezimiz suç duyurusunda bulunmuştur.”